Μεγάλος Περίπατος: “Ξηλώνονται” οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου – Πού θα πάνε τα δέντρα

Μεγάλος Περίπατος: “Ξηλώνονται” οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου – Πού θα πάνε τα δέντρα
Ο "Μεγάλος Περίπατος" της Αθήνας EUROKINISSI

Επιχείρηση απομάκρυνσης των φοινίκων από το κέντρο της Αθήνας με αφορμή τον "Μεγάλο Περίπατο" βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Μεγ. Δευτέρας.

Μαϊάμι τέλος το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι 22 φοίνικες που είχαν τοποθετηθεί εν μέσω πανδημίας στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, απομακρύνονται.

Από τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (10/04) ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει την επιχείρηση απομάκρυνσης των δέντρων που είχαν φυτευτεί μέσα σε μεγάλες λευκές ζαρντινιέρες στο ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αμερικής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τον Μεγάλο Περίπατο.

Σύμφωνα με το OPEN, οι φοίνικες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο Γουδί, όπου και θα μεταφυτευτούν, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορα σημεία που θα αποφασιστούν εν καιρώ.

Φοίνικες στην Οδό Πανεπιστημίου την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) Eurokinissi

Με μεγάλη προσοχή και με τη μέριμνα γεωπόνων αφαιρούνται τα δέντρα, μπαίνει λινάτσα στη ρίζα τους, και, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, θα πάνε για μεταφύτευση χωρίς κανένα πρόβλημα, με τις εργασίες αφαίρεσης να διαρκέσουν περίπου 3-4 μέρες.

Στο σημείο που βρίσκονται οι φοίνικες είχε χαραχθεί το δοκιμαστικό κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα εξωτικά δέντρα, δεν είχαν αγοραστεί για να παραμείνουν επί της Πανεπιστημίου, αλλά για να φυτευτούν σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Φοίνικες στην Οδό Πανεπιστημίου την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) Eurokinissi


Άλλωστε, το νέο σχέδιο του δήμου Αθηναίων, είναι, στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια, να φυτευτούν πλατάνια.

Υπενθυμίζεται ότι οι 25 φοίνικες που αγοράστηκαν κοστίζουν 42.500 ευρώ, δηλαδή 1.700 ευρώ ο ένας, ενώ με βάση τη σχετική απόφαση που έλαβε στις 27 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, το συνολικά ποσό που προβλέπεται για το έργο ανέρχεται στα 1.108.165,80 ευρώ.

Γιατί έχει γεμίσει φοίνικες η Αθήνα;

Δείτε το βίντεο του 24Media Lab για τους φοίνικες στην Αθήνα – μια πικρή ιστορία νεοπλουτισμού, σπατάλης δημόσιου χρήματος και παρέμβασης στον δημόσιο χώρο.


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα