Μπακογιάννης: Δε φταίει ο Μεγάλος Περίπατος για τη κίνηση – Οι φοίνικες θα πάνε σε γειτονιές

Μπακογιάννης: Δε φταίει ο Μεγάλος Περίπατος για τη κίνηση – Οι φοίνικες θα πάνε σε γειτονιές

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για τον Μεγάλο Περίπατο, τα αντιπλημμυρικά έργα στην καρδιά της πόλης και το πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας.

Νέες αλχημείες από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για τον πολύπαθο Μεγάλο Περίπατο που έχει περάσει από αρκετές “φάσεις”, για να μπει σε ακόμη μία.

Μετά τις συγγνώμες για την προηγούμενη εκδοχή του, ο Μεγάλος Περίπατος που στήθηκε όπως όπως εν μέσω πανδημίας με τις περίφημες ζαρντινιέρες του, έρχεται να αντικατασταθεί από νέες παρεμβάσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τον Δήμο Αθηναίων η ανάπλαση της πιο κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, θα προσφέρει επιπλέον 19.360 τ.μ. “αισθητικά αναβαθμισμένου δημόσιου χώρου”, δηλαδή μεγαλύτερα πεζοδρόμια. Όπως είπε ο Κ. Μπακογιάννης, οι φοίνικες θα φύγουν από την Πανεπιστημίου και θα μπουν σε γειτονιές, ενώ από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα θα φυτευτούν 82 συνολικά πλατάνια.

Ο δήμαρχος είπε επίσης πως οι λωρίδες στη Πανεπιστημίου θα παραμείνουν ως έχουν και πως τα νέα έργα δεν θα επηρεάσουν την κυκλοφορία. Όπως πρόσθεσε, το ζήτημα της κίνησης στο κέντρο, δεν έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις στη Πανεπιστημίου και στους δρόμους του Περιπάτου.

Για το άγαλμα της Κάλλας που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως δεν είναι δυνατόν να αρέσει σε όλους, αλλά τιμά τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας. Πρόσθεσε ακόμη πως “δεν έχω δει ένα άγαλμα που να μοιάζει ακριβώς με έναν άνθρωπο”, απαντώντας στο αν το άγαλμα μοιάζει με την όψη της Κάλλας.

Το νέο έργο θα περιλαμβάνει:

-Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, καθώς θα αποδοθούν στους πεζούς, 4.270 τ.μ

-Περίπου 2.260 τ.μ. θα είναι οι χώροι πρασίνου με μεγάλα παρτέρια με θάμνους και εποχικά φυτά

-Τοποθέτηση 87 νέων μεγάλων πλατάνων που θα φυτευτούν κατά μήκος του δρόμου και από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα