Μεσίστιες οι σημαίες για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στα σχολεία των Ιωαννίνων

Μεσίστιες οι σημαίες για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στα σχολεία των Ιωαννίνων

Οι σημαίες στα σχολεία των Ιωαννίνων θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέχρι τις 11:30

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΜΙΚΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ

Αποχή από τα κανονικά μαθήματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Ήπειρο αποφασίστηκε για σήμερα, ημέρα της κηδείας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης στην Ήπειρο.

Τα σχολεία άνοιξαν κανονικά μέχρι τις 11:30, ώρα που κηδεύτηκε ο άτυχος Βαγγέλης, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα, αλλά συζήτηση, στο πλαίσιο ενημέρωσης για το σχολικό εκφοβισμό.

Οι σημαίες σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια κυμάτιζαν μεσίστιες, ενώ από τις 11:30 και μετά χτύπησε το κουδούνι λήξης του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι μαζί με το Βαγγέλη, τα Γιάννενα πενθούν και για τον άδικο χαμό του Γιαννιώτη πρωταθλητή Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι.

Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Κολόκας εξέφρασε τη  βαθιά θλίψη του Δήμου Ιωαννιτών για το τραγικό τέλος που δόθηκε στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, μια υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο τα Γιάννενα, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προτού να είναι αργά για την ψυχή του κάθε μαθητή που μπορεί να πέσει θύμα bullying.

Ο κ. Κολόκας κάλεσε όλους τους κατοίκους των Ιωαννίνων σήμερα Τρίτη στις 20.00 να δώσουν το «παρών» με ένα κεράκι, ένα λουλούδι και ένα μήνυμα γραμμένο σε χαρτί, έξω από το Δημαρχείο στα πλαίσια της συγκέντρωσης ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα