Μετά το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων οι Τούρκοι προωθούν τους μετανάστες στο Δέλτα Έβρου

Μετά το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων οι Τούρκοι προωθούν τους μετανάστες στο Δέλτα Έβρου

Διέξοδο από την θάλασσα στον Έβρο αναζητούν οι μετανάστες στον Έβρο με τους διακινητές και τις τουρκικές Αρχές να τους προωθούν νοτιότερα και στις εκβολές του Δέλτα-31 συλλήψεις από το Λιμενικό

Συνεχίζονται οι απόπειρες εισόδου μεταναστών κατά μήκος των συνόρων του Έβρου, χωρίς τις εντάσεις των προηγούμενων 24ωρων στις Καστανιές.

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες φαίνεται είδαν πως οι προσπάθειές τους να ρίξουν τον φράχτη δεν στέφθηκαν με επιτυχία και οι αποτροπές συνεχίζουν κατά μήκος και των παραποτάμιων περασμάτων και έτσι φαίνεται προωθούν τους μετανάστες ακόμα νοτιότερα και προς τις εκβολές του Δέλτα.

Η νέα οδός φαίνεται να είναι δια θαλάσσης όμως και αυτό ήταν κάτι για το οποίο ήταν προετοιμασμένες οι ελληνικές Αρχές αφού είχε αποκαλυφθεί σαν μέθοδος πριν ξεσπάσει η ένταση στα σύνορα και είχαν πάρει ήδη τα μέτρα τους με το Λιμενικό στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ενδεικτικό αυτών των νέων προσπαθειών και των εξίσου νέων αποτροπών είναι ότι το 24ωρο μεταξύ 6 το πρωί της Δευτέρας και 6 το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή του Έβρου, έγιναν 52 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 31 από το Λιμενικό Σώμα.

Οι συλληφθέντες είναι 23 υπήκοοι Αφγανιστάν, 20 προερχόμενοι από τη Συρία και 9 Ιρανοί. Η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 963 περιπτώσεις.

Αναφορικά με την σορό του αγνώστου άνδρα αφρασιατικής καταγωγής που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη χθες το απόγευμα, στην περιοχή Πετάλου – Πέπλου Φερών, στην κοίτη του ποταμού Έβρου, η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, τα αίτια θανάτου του είναι όμοια με την πλειονότητα των περιπτώσεων που εντοπίζονται στην περιοχή, πιθανόν δηλαδή, οφείλονται σε πνιγμό, αφού δεν βρέθηκαν προθανάτιες κακώσεις στο σώμα του, η ηλικία του υπολογίζεται περίπου στα 30-35 έτη και ο χρόνος θανάτου του τοποθετείται περίπου έναν μήνα πίσω, ίσως και λίγο περισσότερο, λόγω της αρχόμενης σαπωνοποίησης στην οποία βρισκόταν και σίγουρα πολύ πιο πριν ξεσπάσουν οι εντάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Από την σορό του άγνωστου άντρα ελήφθη και βιολογικό υλικό για πιθανή μελλοντική ταυτοποίηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα