Μέτρα ανακούφισης των προσφύγων και των κατοίκων προωθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Μέτρα ανακούφισης των προσφύγων και των κατοίκων προωθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση
NICK PALEOLOGOS / SOOC

Διυπουργική υπό την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου εξετάζει όλα τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και οι πρόσφυγες. Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Κω

Συγκεκριμένες δράσεις-μέτρα ανακούφισης της κατάστασης για τους πρόσφυγες και τους κατοίκους των νησιών αναμένεται να ανακοινώσει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, η οποία, από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, ενημερώνεται από τους υπουργούς για τη διαχείριση των ζητημάτων του προσφυγικού προβλήματος.

Ιωάννης Μουζάλας: Βελτίωση της κατάστασης στα νησιά

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, ανέφερε ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο, μέσα σε σύντομο χρόνο, σε ανθρώπινα χρονικά πλαίσια, να νοιώσουν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι των νησιών μία βελτίωση για την κατάσταση που βιώνουν. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η κρίση» δήλωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακούφιση των πληθυσμών και υπογράμμισε ότι το ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί σε επίπεδο ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, ασφαλώς, μία υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα, υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κ. Θάνου θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τη βελτίωση των συνθηκών.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, διότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος πρέπει να περνούν μέσα από την άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου, από το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, θα ανακοινώσει το απόγευμα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Β. Θάνου.

Στην Αθήνα την Πέμπτη Αβραμόπουλος-Τίμερμανς

Φτάνουν την Πέμπτη στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενόψει της κλιμάκωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της FRONTEX, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου και της EUROPOL, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους Έλληνες αρμόδιους υπουργούς το βράδυ της Πέμπτης στον Πειραιά, προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη ένα "hot spot", δηλαδή κέντρο υποβοήθησης με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων, για την επιτάχυνση της καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα, της παροχής ασύλου και του συντονισμού της επιστροφής στη χώρα τους, των παράτυπων μεταναστών.

Στην Κω ο Ευρωπαίος Επίτροπος την Παρασκευή

Την Κω θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος. Αυτό ανακοίνωσαν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το μεταναστευτικό Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατά την παραμονή του στο νησί θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το κύμα προσφύγων κυρίως αλλά και μεταναστών που καταφθάνουν εκεί καθημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ/Φωτογραφία Sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία του Παρισιού

Τουλάχιστον 11 πρόσφυγες νεκροί στο ταξίδι τους προς Κω

SHARE:

24Media Network