Μετρό Πειραιά: Εικόνες από τους τρεις νέους σταθμούς που εγκαινιάστηκαν

Μετρό Πειραιά: Εικόνες από τους τρεις νέους σταθμούς που εγκαινιάστηκαν
Οι νέοι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά intime

Εγκαινιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/10) οι τρεις σταθμοί του μετρό "Μανιάτικα", "Πειραιάς" και "Δημοτικό Θέατρο" στον Πειραιά. Δείτε φωτογραφίες από τους τρεις νέους σταθμούς

Στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (10/10) αποδίδεται στο επιβατικό κοινό το νέο τμήμα της Γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά.

Τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

eurokinissi

eurokinissi

Με τη λειτουργία και των νέων σταθμών προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται δε, ότι ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Παραδίδονται οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά eurokinissi

intime

Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς, με την απόσταση από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο να υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά.

intime

Παραδίδονται οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά intime


Υπενθυμίζεται πως από αύριο Τρίτη (11/10), θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που στοχεύει στη διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό.

intime

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες για τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό, όπως αυτά διαμορφώνονται από σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ.(www.stasy.gr).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα