Μία Καλίφα: Ψηφιακή κόντρα με άλλες πορνοστάρ για την εξομολόγησή της

Μία Καλίφα: Ψηφιακή κόντρα με άλλες πορνοστάρ για την εξομολόγησή της
Instagram

Η Μία Καλίφα υπήρξε πορνοστάρ για τρεις μόλις μήνες και σήμερα έχει γίνει ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας πάνω στο σώμα της. Οι αποκαλύψεις της, το "κατηγορώ" για τη βιομηχανία και οι κόντρες με άλλες πορνοστάρ.

Είναι γνωστό πως η Μia Κhalifa εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο διάσημες “πορνοστάρ” παρότι πρωταγωνιστούσε σε ερωτικές ταινίες μόλις για τρεις μήνες την περόδο 2014-2015, σε ηλικία 21 ετών.

Η γεννημένη στη Βηρυττό Mia, έρχεται στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων του Pornhub εδώ και έξι χρόνια, κάτι που πλέον θέλει να αποτινάξει από πάνω της.

Η αρχή της πορνογραφικής της καριέρας έγινε το 2014 όταν με τον τότε σύντροφό της άρχισαν να δημοσιεύουν ερωτικά βίντεο στο Reddit. Τον Οκτώβρη του 2014 μπήκε στην ερωτική βιομηχανία για την εταιρεία BangBros στο Miami των ΗΠΑ. Για την εταιρεία αυτή γύρισε και το περίφημο βίντεο με τη hijab για το οποίο μπήκε τότε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Η σκηνή αυτή εκτόξευσε τη Khalifa και η δημοτικότητά της απογειώθηκε στις πορνογραφικές ιστοσελίδες. Την ώρα που δεχόταν απειλές για τη ζωή της, “σκαρφάλωνε” στο νούμερο 1 των αναζητήσεων του Pornhub.

Μόλις τρεις μήνες μετά το πρώτο της πορνογραφικό βίντεο, αποσύρθηκε και άρχισε να εργάζεται σαν γραμματέας και βιβλιοθηκάριος. Έστησε το δικό της κανάλι στο YouTube και το Twitch και προσπάθησε να αποσυνδεθεί σταδιακά από την πρότερη “καριέρα” της, μιλώντας όμως για την αποδοχή του σώματος και την αυτοδιάθεση. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τα video games και τον αθλητισμό, ενώ σήμερα είναι μια από τις πιο διάσημες social media περσόνες στον πλανήτη.

Η πρώτη φορά που καταφέρθηκε εναντίον της βιομηχανίας του πορνό ήταν το 2019 στο HARDtalk του BBC.

“Ήμουν 21 ετών τότε, δεν είχα δικηγόρο ή σύμβουλο, με έβλεπαν σαν μηχανή παραγωγής χρήματος. Όταν μιλάω για αυτά αισθάνομαι σαν να βλέπει ο κόσμος μέσα από τα ρούχα μου και ντρέπομαι. Αισθάνομαι σαν να έχασα όλα τα δικαιώματά μου στην ιδιωτικότητα. Είμαι ένα google search μακριά από αυτό” έλεγε τότε. Πρόσθετε πως την είχαν πιέσει να κάνει τη σκηνή με τη hijab κάτι που έκανε τελικά, παρότι φοβόταν.

 “Τους είπα πως θα με σκοτώσουν με αυτό και γέλαγαν. Με εκφόβιζαν, φοβόμουν. Σκεφτόμουν πως αν έλεγα όχι… αυτό θα έκανε τα πράγματα, ξέρεις. Δεν μπορούν να σε αναγκάσουν με το ζόρι, αυτό θα ήταν βιασμός. Κανείς δεν θα ανάγκαζε να κάνεις σεξ. Αλλά ήμουν πολύ φοβισμένη”.

Σήμερα, σε μια μακροσκελή σειρά αναρτήσεων στο Twitter, η 27χρονη επανήλθε στην τραυματική της εμπειρία από τα 11 βίντεο που γύρισε σε ηλικία 21 ετών, σχολιάζοντας πως θα “την στοιχειώνουν μέχρι να πεθάνει”.

Απευθυνόμενες στις νεαρές κοπέλες, ανέφερε πως τις παρακαλά να μείνουν μακριά από τον χώρο του πορνό. “Σας εκλιπαρώ να μην το κάνετε. Όχι επειδή είμαι κατά της βιομηχανίας του σεξ, δεν είμαι! Δεν θα σας πω τι να κάνετε με το σώμα σας, όμως θα σας πω να μην αφήσετε ποτέ κανέναν να έχει την ιδιοκτησία του περιεχομένου σας”.

Παρότι όμως η ίδια ξεκαθαρίζει πως δεν είναι κατά του πορνό συλλήβδην, δέχθηκε επίθεση από άλλες εργαζόμενες στο χώρο.

Η πρώτη που της επιτέθηκε ήταν η Carter Cruise η οποία σχολίασε πως δεν πρέπει να “στιγματίζεται ολόκληρη η βιομηχανία λόγω της ιστορίας ενός προσώπου και μιας εταιρείας”. Η Khalifa απάντησε πως άλλο είναι ο στιγματισμός, άλλο η αποθέωση. Δήλωσε ακόμη πως “χιλιάδες κορίτσια μπαίνουν στον κλάδο έχοντας στο μυαλό τους κάτι τελείως διαφορετικό από τι τι πραγματικά ισχύει” που έχει να κάνει με εκμετάλλευση.

Η άγρια κόντρα ξέσπασε πάντως με την έτερη πρωταγωνίστρια “ροζ ταινιών”, Abella Danger. “Η αίσθηση της υπερηφάνειας μου δεν προέρχεται από τις “δεξιότητές” μου, λυπάμαι”, απάντησε η Khalifa στην επίθεση που δέχθηκε, αναφερόμενη στις ερωτικές επιδόσεις.

Σε συνέχεια των αναρτήσεών της, η Mia έγραψε πως “δεν είμαι εναντίον της σεξεργασίας, είμαι κατά της ανήθικης εκμετάλλευσης πολλών εργαζομένων στο χώρο”. Τόνισε δε, πως η εξομολόγησή της έγινε υπέρ των ευάλωτων γυναικών, προς ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους, την ώρα που η Danger την κατηγόρησε για δυσφήμιση του κλάδου.

Τέλος, σε άλλη ανάρτησή της, η 27χρονη, πάλι μιλώντας για το hijab, έγραψε για φωτογράφιση που έκανε φορώντας το πως “ήμουν ένα πιόνι για αυτούς. Δεν με είδαν ποτέ σαν άνθρωπο με ψυχή και μέλλον. Με διακινούσαν από χέρι σε χέρι χωρίς καμία μέριμνα για την ασφάλειά μου. Δεν πληρώθηκα ποτέ για τη φωτογράφιση, δεν ήξερα πού θα αναρτηθεί. Δεν μπορούσα να έχω έλεγχο σε τίποτα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια έχει αποκαλύψει πως από το πορνό έβγαλε μόλις 12.000 δολάρια και πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά της για την απομυθοποίηση του χώρου και την ενημέρωση των νέων γυναικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα