Γιάννης Μιχαηλίδης: Παρέμβαση on air στο Kontra για τον απεργό πείνας

Γιάννης Μιχαηλίδης: Παρέμβαση on air στο Kontra για τον απεργό πείνας

Αναρχική συλλογικότητα παρενέβη το βράδυ της Τρίτης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra.

Παρέμβαση αναρχικής συλλογικότητας έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Kontra.

Την ώρα που βρισκόταν στον αέρα η εκπομπή “Κontra24” που παρουσιάζει η Αναστασία Γιάμαλη, η παρουσιάστρια τόνισε τα εξής: “Με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι έχει εισέλθει στον χώρο του Kontra μία συλλογικότητα, η οποία επιθυμεί να κάνει μία παρέμβαση για τις 50 ημέρες απεργίας πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη”.

Μετά από σχετική συνεννόηση, η ομάδα μπήκε στο στούντιο και μεταξύ άλλων τόνισε οn air τα εξής: “Η επ’ αόριστον κράτηση του απεργού πείνας πρέπει να τερματιστεί άμεσα. 52 ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται αντιμέτωπος με κάθε είδους κατασταλτική μεθόδευση.

Η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυμένη. Σύμφωνα με τη γιατρό που τον παρακολουθεί και έχοντας χάσει πάνω από το 21% του αρχικού σωματικού του βάρους, κινδυνεύει από σοβαρή μη αναστρέψιμη ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων που μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό του σε πολυοργανική ανεπάρκεια, κατάσταση απειλητική για τη ζωή του”.

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας θα συνεδριάσει για το ζήτημα του Μιχαηλίδη στις 25 Ιουλίου όταν ο κρατούμενος θα βρίσκεται ήδη στην 64η ημέρα απεργίας πείνας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του.

Σε συμπαράσταση, θα διοργανωθεί την Πέμπτη πορεία στο κέντρο της Αθήνας η οποία θα αρχίσει στις 19:00 από το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα