Μηχανή του Χρόνου: Το καζανάκι που βύθισε ένα υποβρύχιο. Aληθινή ιστορία

Μηχανή του Χρόνου: Το καζανάκι που βύθισε ένα υποβρύχιο. Aληθινή ιστορία

Διαβάστε πως ένα καζανάκι... βύθισε ένα ολόκληρο υποβρύχιο (Pics)

Ο καπετάνιος Καρλ-Άντολφ Σλιτ, έμεινε στην ιστορία, όχι για την ηρωική του πορεία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ως ο άνθρωπος που βύθισε ένα ολόκληρο υποβρύχιο, επειδή δεν ήξερε να τραβάει το καζανάκι της τουαλέτας. Βέβαια, δεν μιλάμε για ένα απλό καζανάκι. Καπετάνιος Καρλ-Άντολφ Σλιτ Ο καπετάνιος Καρλ-Άντολφ Σλιτ.

Τα υποβρύχια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εξοπλισμένα με ειδικές τουαλέτες, υψηλής πίεσης. Η χρήση τους ήταν τόσο περίπλοκη, που υπήρχαν ειδικοί ναύτες, εκπαιδευμένοι αποκλειστικά για να «τραβάνε καζανάκι». Δουλειά τους ήταν να περιμένουν έξω απ’ το μπάνιο και να αναλαμβάνουν δράση μετά από κάθε επίσκεψη.

Μηχανή του Χρόνου: Το καζανάκι που βύθισε ένα υποβρύχιο. Aληθινή ιστορία

Στις 14 Απριλίου του 1945, το γερμανικό υποβρύχιο U-1206 βρισκόταν στη Βόρεια Θάλασσα, 16 χιλιόμετρα από το Πίτερχεντ της Σκωτίας, όταν ο καπετάνιος του, Καρλ-Άντολφ Σλιτ, θέλησε να επισκεφτεί «το μέρος». Αργότερα, ο καπετάνιος υποστήριξε ότι η τουαλέτα είχε πάθει βλάβη. Το πιο πιθανό σενάριο, όμως, ήταν ότι απλώς ντράπηκε να ζητήσει απ’ τον υπεύθυνο «τουαλέτας» να τον βοηθήσει κι αποφάσισε να «καθαρίσει» μόνος του. Το αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση, ήταν το ίδιο. Τράβηξε τις βαλβίδες με λάθος σειρά και η τουαλέτα πλημμύρισε από θαλασσινό νερό και… ακαθαρσίες.

Ο καπετάνιος φώναξε τον ειδικό και η βλάβη επιδιορθώθηκε, αλλά ήταν πολύ αργά. Τα νερά είχαν περάσει στο δωμάτιο από κάτω, όπου στεγαζόταν η μπαταρία του υποβρυχίου. Όταν το νερό ήρθε σε επαφή με το οξύ της μπαταρίας, απελευθερώθηκε ποσότητα του πολύ τοξικού αερίου χλωρίου. Το υποβρύχιο αναγκάστηκε να ανέβει στην επιφάνεια, για να πάρει κυριολεκτικά αέρα.

Μηχανή του Χρόνου: Το καζανάκι που βύθισε ένα υποβρύχιο. Aληθινή ιστορία

Τότε, το εντόπισαν τα βρετανικά αεροσκάφη και ξεκίνησαν αμέσως να το βομβαρδίζουν. Το έκαναν «σουρωτήρι» και ο Καπετάνιος Σλιτ διέταξε τους ναύτες να εγκαταλείψουν το υποβρύχιο. Πέθαναν 4 Γερμανοί ναύτες και όλοι οι υπόλοιποι, 46 άτομα, αιχμαλωτίστηκαν. Ήταν μια απ’ τις ευκολότερες νίκες των Βρετανών, αφού τη μισή δουλειά την είχε κάνει το καζανάκι των Γερμανών.

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

Braveheart: Η αληθινή ιστορία του Σκωτσέζου ήρωα, που έγινε «κομμάτια» για την ελευθερία.

Οι ληστές που έκλεψαν το φέρετρο του Τσάρλι Τσάπλιν και ζήτησαν λύτρα 600 χιλιάδες δολλάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μηχανή του χρόνου
SHARE:

24Media Network