Μητροπολίτης Άνθιμος: Δεν συμφωνώ με τη δίωξη του ”Γέροντα Παστίτσιου”

Μητροπολίτης Άνθιμος: Δεν συμφωνώ με τη δίωξη του ”Γέροντα Παστίτσιου”

Τη στιγμή που ο 27χρονος παραπέμπεται σε τακτική δίκη, το μέρος του παίρνει ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Η δήλωση υπεράσπισης και η ιδιοποίηση της πίστης

Τη διαφωνία του με τη δίωξη του 27χρονου που συνελήφθη για βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

”Δε συμφωνώ με τη δίωξή του, καλύτερα να τον αφήσουν. Δεν μπορεί κανένας να ιδιοποιηθεί την πίστη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος, είχε δημιουργήσει στο Facebook γκρουπ με τίτλο “Γέροντας Παστίτσιο”, στο οποίο αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του γέροντα και τα μετέφραζε όπως εκείνος ήθελε.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης ο νεαρός παραπέμφθηκε σε τακτική δίκη με την κατηγορία της ”κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων, μέσω του Facebook”.

Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και το μέρος του νεαρού χρήστη πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρονου στην επικείμενη δίκη του.

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω σατυρική σελίδα είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα