Μητροπολίτης Μαντινείας για το σύμφωνο: Ένωση διεστραμμένων ανθρώπων του ιδίου φύλου

Μητροπολίτης Μαντινείας για το σύμφωνο: Ένωση διεστραμμένων ανθρώπων του ιδίου φύλου

Συνεχίζουν οι επιθέσεις και οι σκληροί χαρακτηρισμοί εκπροσώπων της εκκλησίας σε βάρος του Συμφώνου Συμβίωσης. Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος μίλησε για "θεωρία του Μαρξ και του κομμουνισμού" που "ξεφτίλισε το μυστήριο του γάμου"

Νέα επίθεση μητροπολίτη στο Σύμφωνο Συμβίωσης, με το άνοιγμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος χοροστάτησε τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του υπήρξε λάβρος εναντίον της Πολιτείας η οποία, όπως είπε, σήμερα “ξεφτιλίζει το μυστήριο του γάμου”.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο γάμο, χαρακτηρίζοντάς το “μυστήριο μέγα της Εκκλησίας μας” και συνδέοντάς τον με τον Νυμφώνα του Χριστού στον οποίον καλούμαστε να εισέλθουμε οι πιστοί. “Γάμος είναι η ένωσις ανδρός και γυναικός. Για τον γάμο η νύφη στολίζεται με ό,τι καλύτερο έχει, όπως και ο νυμφίος. Οι συγγενείς και οι φίλοι λαμπρύνουν τη στολή τους και χαίρονται. Ο γάμος είναι γιορτή τιμής και λαμπρότητος” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ιερέα, η θεωρία του Μαρξ και του κομμουνισμού τελευταία απέκοψαν το μυστήριο του γάμου από το Θεό και “ξεφτίλισαν και το μυστήριο του γάμου. Μετέτρεψαν τον γάμο σε μια απλή σχέση μεταξύ των ανθρώπων” όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος, χαρακτήρισε τα ομόφυλα ζευγάρια διεστραμμένους λέγοντας: “Το χειρότερο από όλα, η Βουλή των Ελλήνων να ψηφίζει νόμους και να χαρακτηρίζει τον γάμο διαστροφή και την ένωση διεστραμμένων ανθρώπων του ιδίου φύλου”.

Δείτε ένα απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτη το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας:

ΠΗΓΗ ARCADIAPORTAL

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα