ΔΕΘ: Μοντέλο “έξυπνης αστυνόμευσης” και 3.000 αστυνομικοί στο πόδι

ΔΕΘ: Μοντέλο “έξυπνης αστυνόμευσης” και 3.000 αστυνομικοί στο πόδι
Μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ Eurokinissi

Λιγότερες διμοιρίες φέτος από Αθήνα με σκοπό να μην αποδυναμωθεί η Πρωτεύουσα και η καθημερινή παρουσία των διμοιριών στα Εξάρχεια.

Το μοντέλο της «έξυπνης αστυνόμευσης» όπως χαρακτηριστικά το περιγράφουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθηθεί φέτος στην ΔΕΘ.

«Έξυπνη αστυνόμευση» εν ολίγοις σημαίνει περισσότερος ενεργός ρόλος για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε καίρια σημεία, όπως καταλήψεις, προσυγκεντρώσεις κλπ., ώστε να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο κινήσεις και συμπεριφορές και μέσω κέντρου επιχειρήσεων να μετακινούνται οι διμοιρίες ανάλογα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν. Βεβαίως, δεν θα λείψουν και οι προληπτικές προσαγωγές όπου αυτό κριθεί απαραίτητο ανάμεσα στις ζώνες αστυνόμευσης που θα τεθούν.

Φέτος στην συμπρωτεύουσα επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί. Οι περισσότερες ενισχύσεις θα προέρχονται από γειτονικές Αστυνομικές Διευθύνσεις ενώ λιγότερες θα είναι στην φετινή ΔΕΘ οι διμοιρίες που θα ανέβουν στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, με σκοπό να μην αποδυναμωθεί η Πρωτεύουσα και η καθημερινή παρουσία των διμοιριών στα Εξάρχεια. Υπολογίζεται ότι δεν θα υπερβαίνουν τις 10-12 διμοιρίες από Αθήνα.

Στο κομμάτι βεβαίως που αφορά την έγκαιρη ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων θα συμμετέχουν και τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ., ελικόπτερα και drone, ενώ φέτος είναι πιθανό να μην ανέβουν οι «Αίαντες» τα υδροβόλα δηλαδή οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα