Μόσιαλος: Αν ανοίξουμε πριν τις γιορτές, θα υπάρξει μεγάλο κλείσιμο αμέσως μετά

Εικόνα από την Αθήνα σε καιρό καραντίνας
Εικόνα από την Αθήνα σε καιρό καραντίνας EUROKINISSI

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να υπάρξει στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίγει σταδιακά η χώρα μετά το lockdown, τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος.

"Όσο πιο πολύ πάμε για άνοιγμα τώρα πριν τις γιορτές, τόσο πιο πολύ μεγάλο κλείσιμο θα υπάρχει αμέσως μετά τις γιορτές".

Αυτό, τόνισε μιλώντας στον δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία.

"Είμαστε σε μια καμπή, βλέπουμε μια σχετική σταθεροποίηση των δεδομένων δεν βλέπουμε όμως μια ραγδαία πτώση σε εισαγωγές σε νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και αριθμό θανάτων κι αυτό είναι που μας προβληματίζει περισσότερο".

"Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο παραπάνω για να δούμε αυτή την κάμψη, συνήθως πρώτα παρατηρούμε τη μείωση των εισαγωγών σε νοσοκομεία με την πτώση του αριθμού εισαγωγών ΜΕΘ και των θανάτων να έπονται.

Aν αυτά τα στοιχεία δεν τα δούμε να βελτιώνονται μετά από τις επόμενες δύο εβδομάδες προφανώς θα μιλάμε για μια σχετική σταθεροποίηση αλλά δεν θα υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «άνοιγμα» της χώρας", υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ο κος Μόσιαλος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως ειδικά για τη χώρα μας εάν βελτιωθεί η κατάσταση "τα μικρά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν".

Όσον αφορά ειδικότερα την διαδικασία άρσης της καραντίνας, ο καθηγητής τόνισε πως "καθώς δεν είναι ενιαία η επίπτωση της πανδημίας στη χώρα μας, δεν θα πρότεινα ενιαία αποκλιμάκωση".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

"Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί" είπε συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση των μέτρων ανά περιοχή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Χριστούγεννα
SHARE: