Μπαίνουν τα 600 ευρώ στους επιστήμονες - Ποιοι οι δικαιούχοι

Εργαστήριο βιοκλιματικών εγκαταστάσεων - Φωτογραφία αρχείου
Εργαστήριο βιοκλιματικών εγκαταστάσεων - Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αφού έγινε ό,τι έγινε με τα ΚΕΚ, άρχισε την Πέμπτη η διαδικασία εκταμίευσης του κονδυλίου για την οικονομική ενίσχυση που λάμβαναν όσοι συμμετείχαν στα voucher.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που αναρτήθηκε στη "Δαύγεια", εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 86.842.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 600 ευρώ, στους επιστήμονες, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 155.314.

Τα χρήματα θα εκταμιευθούν άμεσα και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως προέβλεπε η ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για το επίδομα που θα λάμβαναν, ούτως ή άλλως, όσοι ανήκαν στον επιστημονικό κλάδο και είχαν δηλώσει συμμετοχή στα περίφημα προγράμμα κατάρτισης, η διαχείριση των οποίων προκάλεσε μείζον πολιτικό ζήτημα τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά, δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως αυτοί περιγράφονται στο παράρτημα της ΚΥΑ και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους, βάσει ΑΦΜ.

Επίσης, δικαιούχοι της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην υπ' αριθμ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Όσοι από τους δικαιούχους είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στην υπ' αριθμ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους καταβλήθηκε το ποσό των 400 ευρώ ως προκαταβολή, τους καταβάλλεται το ποσό των 200 ευρώ για την αποπληρωμή του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600 ευρώ.

Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται, μέχρι τις 08.05.2020, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) "ΕΡΓΑΝΗ" (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet, που διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι η κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της, μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του ΠΣ "ΕΡΓΑΝΗ".

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Εργασίας, Κορονοϊός, επιδόματα, Επιστήμη, Γιάννης Βρούτσης
SHARE:

24Media Network