Τηλεκατάρτιση επιστημόνων με “Σκοιλ Ελικικου” και Google translate

Τηλεκατάρτιση επιστημόνων με “Σκοιλ Ελικικου” και Google translate

Ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει, τα κραυγαλέα λάθη, που συνάντησαν οι επιστήμονες στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τα 600 ευρώ. Για "τεράστιο σκάνδαλο" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά εξηγήσεις.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, τα λάθη, και οι ανακρίβειες που διαπιστώθηκαν σε κάποια ΚΕΚ που ανέλαβαν την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, η οποία συνοδεύεται από το επίδομα των 600 ευρώ.

Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται μετάφραση και απόδοση λέξεων και εννοιών απευθείας από το Google Translate, χωρίς επεξεργασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το “Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν”, που αποτελεί τη διατύπωση ερωτήματος, στο οποίο καλείται να απαντήσει ένας επιστήμονας.

Τα σχόλια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με τους χρήστες να διαμαρτύρονται για την προχειρότητα με την οποία φαίνεται πως αντιμετωπίζεται το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ενώ το “Σκοιλ Ελικικου”, έχει γίνει πρώτο trend.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Να δώσει εξηγήσεις για “ένα τεράστιο σκάνδαλο που προσβάλλει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και τη μεσαία τάξη” καλεί την κυβέρνηση με ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Ταυτόχρονα, προειδοποιεί πως “δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή της γενικευμένης ρεμούλας”.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

«Ούτε Μ. Παρασκευή δεν μπορούμε να αγιάσουμε με αυτή την κυβέρνηση…

Πέρα από τη μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης με το “μαξιλάρι” των 37 δισ. που Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί χωρίς να λέει πώς και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο το αφήνει ανέγγιχτο (την Κυριακή δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του), η «αριστεία» και το «επιτελικό κράτος» θριαμβεύουν και αλλού. Αυτό διαπιστώνουν χιλιάδες επιστήμονες καθημερινά που έρχονται σε επαφή με την προσβλητική εμπειρία της «τηλεκατάρτισης».

Προκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που προσβάλλει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και τη μεσαία τάξη, για την οποία δήθεν νοιαζόταν η κυβέρνηση, για να πλουτίσουν διάφορα κέντρα «αριστείας» με πλήρη κυβερνητική κάλυψη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί για την εν λόγω υπόθεση και να εξηγήσει πώς συνδέεται η «εκμάθηση της επανεκκίνησης του υπολογιστή» με την ψηφιακή επανάσταση του 21ου αιώνα.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή της γενικευμένης ρεμούλας των κάθε λογής “κολλητών” και “ημετέρων”».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα