Μπουρνούς: Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι

(Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς(Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Την άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ευθύνη για το θάνατο των 100 πολιτών στο Μάτι στη μεγάλη φωτιά του περασμένου Ιουλίου εξέφρασε ο Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς μίλησε στον news 24/7 στους 88.6 για την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου. Όπως είπε, θεωρεί ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έκανε ότι ήταν δυνατόν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Ακόμη δεν έχω πάρει το πόρισμα, ότι γνωρίζω είναι από ότι δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, αντιλαμβάνομαι ότι ο δήμος Ραφήνας έχει δεχθεί άσκηση ποινικής δίωξης για το κομμάτι της πρόληψης, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη. Το δεύτερο που έχω αντιληφθεί για την υπόθεση είναι ότι η ποινική δίωξη έχει πάει από τον εισαγγελέα σε ανακριτή. H υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, χάθηκαν 100 άνθρωποι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα είμαστε εκεί".

ADVERTISING

Συνέχισε λέγοντας ότι "ο δήμος δαπάνησε 400% παραπάνω χρήματα για την πολιτική προστασία, σ' ένα υποχρεωμένο κράτος δαπανήσαμε 4πλασιο ποσό, δεν μπορεί να προσλάβει ο δήμαρχος το απαραίτητο προσωπικό. Κάναμε ότι λέει ο νόμος, προσλάβαμε και διαθέσαμε και άλλο προσωπικό για ενίσχυση της προσπάθειας, στο στάδιο της πρόληψης.

Όταν ένα κράτος βάζει το δήμο να μην προσλάβει προσωπικό, όταν υποχρηματοδοτεί την πολιτική προστασία, δεν μπορεί να είναι υπεύθυνοι οι δήμαρχοι".

Κατέληξε αναφέροντας: "Εμείς έχουμε στο δήμο μας κέντρο επιχειρήσεων επανδρωμένο συνδεδεμένο με την πυροσβεστική, ήταν στελεχωμένο γιατί υπήρχε ο κίνδυνος εκεί. Και τα πέντε οχήματα ήταν επανδρωμένα, λειτούργησε όπως έπρεπε. Είχαμε σύνδεση με την αστυνομία, άλλοι δεν επικοινωνούσαν.

Οι κάτοικοι του δήμου που ακούν τη συνομιλία μας καταλαβαίνουν ότι λέω την αλήθεια. Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα που ανέθεσε η εισαγγελία μας δικαιώνει, η υπόθεση πολύ σοβαρή, σωστά ο φορέας Ραφήνας και Πικερμίου μπήκε στη διαδικασία. Εμείς ως δήμος κάναμε παραπάνω από όσα μπορούσαμε, δεν ήταν όμως αρκετά. Δεν είναι αρκετά και αυτά που κάνει η πολιτεία. Το σύστημα μας έχει μείνει πίσω, ακόμη προβλέπεται να χτυπάνε καμπάνες οι ιερείς".

SHARE:

24Media Network