Mr Bitcoin: Στο ΣτΕ για να μπλοκάρει την έκδοσή του

Mr Bitcoin: Στο ΣτΕ για να μπλοκάρει την έκδοσή του
O Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ως Mr. Bitcoin AP

Το επόμενο διάστημα η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έκδοση του Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, στη Γαλλία.

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας βρέθηκε την Παρασκευή μέσω της συνηγόρου του, ο αποκαλούμενος “Mr Bitcoin”, Αλεξάντερ Βίνικ, σε μία προσπάθεια να «μπλοκάρει» την υπουργική απόφαση για έκδοσή του στη Γαλλία.

Η συνεδρίαση διήρκεσε ώρες – εξαιτίας και της συζήτησης για την περικοπή των συντάξεων που μεσολάβησε- ενώ το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο αναμένεται το προσεχές διάστημα να εκδώσει την απόφασή του.

Η νομική παραστάτης του Mr Bitcoin, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε αρχικά την αναβολή της υπόθεσης και στη συνέχεια -αφού το αίτημα απορρίφθηκε- την εξαίρεση της προέδρου Αικ. Σακελαροπούλου. Το Δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ίδια να ρωτάει «φεύγετε;» και ένα μέλος της σύνθεσης να της απαντάει «φυσικά». Όταν η δικηγόρος τον ρώτησε «ποιος είστε εσείς;», το μέλος της σύνθεσης να απαντάει «το θύμα σας». Το αίτημα εξαίρεσης απορρίφθηκε, έγινε νέο αίτημα διακοπής, το οποίο απορρίφθηκε από έδρας.

Κατά την αγόρευσή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για έκδοση του Αλ. Βίνικ στη Γαλλία δεν δικαιολογείται για ποιό λόγο ο εντολέας της δεν εκδίδεται στη χώρα του τη Ρωσία όπως επιθυμεί ο ίδιος, πρόσθεσε δε πως εκείνος δεν έχει λάβει γνώση της υπουργικής απόφασης γιατί δεν έχει μεταφραστεί στα Ρωσικά.

Από την πλευρά της, η σύμβουλος του ΝΣΚ εκπροσωπούμενη το Δημόσιο ανέφερε πως τα ζητήματα έκδοσης ρυθμίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς και ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα