Μύκονος: Άρση μέτρων από σήμερα χωρίς σημαντική μείωση κρουσμάτων

Μύκονος: Άρση μέτρων από σήμερα χωρίς σημαντική μείωση κρουσμάτων
Μύκονος Eurokinissi

Η Μύκονος αφήνει πίσω της το μίνι lockdown αλλά χωρίς να έχει καταγραφεί ουσιαστική υποχώρηση των κρουσμάτων. Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο νησί.

Παύουν να ισχύουν σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από σήμερα στο πιο τουριστικό νησί της χώρας θα επιτρέπεται η κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και στα καταστήματα θα υπάρχει κανονικά μουσική.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δελτίο της ΕΡΤ, δεν αποκλείεται, εφόσον παρατηρηθούν παρατυπίες και ευτράπελα, οι περιορισμοί να επανέλθουν και να είναι και πιο αυστηροί αυτή τη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μύκονος ανοίγει χωρίς να υπάρχει πολύ μεγάλη μείωση στα ενεργά κρούσματα. Χθες Κυριακή, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε στο νησί 27 κρούσματα κορονοϊού κάτι που σημαίνει ότι η υποχώρηση δεν είναι αξιοσημείωτη.

Αλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα πάρτι από το νησί δεν έλειψαν. Τόσο στα σοκάκια, όσο και σε βίλες και γιοτ οι συναθροίσεις ήταν πολλές, γεγονός που φυσικά ευνοεί τη μετάδοση και τη διασπορά του ιού. Οι αρχές υπολογίζουν ότι τα πάρτι έφτασαν τα 15, αυτά που τουλάχιστον έγιναν αντιληπτά. Σε πολλά από αυτά επενέβη η αστυνομία.

Δεν έχει γίνει επίσης σαφές αν εντοπίστηκε και νέο ξενοδοχείο καραντίνας (το πρώτο ήταν γεμάτο την προηγούμενη εβδομάδα) και το πως θα αντιμετωπιστεί ένα νέο κύμα μαζικών μολύνσεων στο νησί στο κορυφαίο σημείο της τουριστικής σεζόν.

Πάντως τη Δευτέρα στο νησί θα φτάσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μαζί με τον αρχή της ΕΛΑΣ με σκοπό του ταξιδιού την επίτευξη της όσο το δυνατόν καλύτερης αστυνόμευσης του νησιού τις επόμενες ημέρες.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (22/7) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ότι τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από τις 17/7 δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε σημειώσει πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα