Μυτιλήνη: Ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας – Χημικά έξω από τη Μόρια

Μυτιλήνη: Ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας – Χημικά έξω από τη Μόρια
www.stonisi.gr

Περίπου 2.000 άτομα στην πλειονότητά τους Αφγανοί κατευθύνθηκαν σε πορεία προς το κέντρο του νησιού-400 από αυτούς έφτασαν έξω από το δημοτικό θέατρο και άλλοι 900 συγκρούονται με την Αστυνομία.

Επεισόδια σημειώνονται έξω από τη Μυτιλήνη μεταξύ ομάδας περίπου δύο χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ομάδα περίπου 2.000 παράτυπων μεταναστών στην πλειονότητά τους Αφγανοί, ξεκίνησαν πορεία από την Μόρια προς το κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι με το πάγιο αίτημά τους για βελτίωση συνθηκών, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και μεταφοράς τους από το νησί στην ενδοχώρα.

Περίπου 400 από αυτούς κατάφεραν να παρακάμψουν τα μπλόκα της Αστυνομίας και μέσα από λόφους όπου έβαλαν φωτιές και στενά να φτάσουν στο κέντρο της πόλης όπου επιχείρησαν να στήσουν σκηνές έξω από το δημοτικό θέατρο.

Την ίδια ώρα περίπου 900 από αυτούς βρίσκονται στα 2 χλμ. από την πόλη στον δρόμο που συνδέει την πόλη με την Μόρια στο ύψος του Καρά Τεπέ και με κατεύθυνση πίσω στη δομή, όπου συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, πετώντας εναντίον τους πέτρες και διάφορα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χρήση χημικών.

Ήδη αρκετοί έχουν επιστρέψει πίσω στη δομή και οι τοπικές Αρχές πιστεύουν πως τα περιστατικά βαίνουν προς εκτόνωση.

www.stonisi.gr

stonisi.gr

www.stonisi.gr

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένταση στο Καρά Τεπέ, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα