Ναυάγιο στα Κύθηρα: Στους 8 οι νεκροί μετανάστες που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα

Ναυάγιο στα Κύθηρα
Ναυάγιο στα Κύθηρα EUROKINISSI

Οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από το ναυάγιο στα Κύθηρα. Συνελήφθη 26χρονος διακινητής από τη Συρία που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ανασύρθηκαν συνολικά οκτώ σοροί από το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων, όπου είναι ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Από την επιχείρηση διασώθηκαν συνολικά 80 άτομα.

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), στο ναυάγιο εμπλέκεται ένας 26χρονος διακινητής, συριακής υπηκοότητας, που επέβαινε στο ιστιοφόρο σκάφος, ο οποίος και συνελήφθη για παραβάσεις των άρθρων 187 ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), 83 Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος), 29 Ν.4251/14 (διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο), 30 Ν.4251/14 (υποχρεώσεις μεταφορέων-κυρώσεις), 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο), 302 Π.Κ. (ανθρωποκτονία εξ αμελείας) και 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου).

ADVERTISING

Σύμφωνα με την έρευνα, ο συλληφθείς δρούσε από κοινού με έτερο διακινητή-χειριστή υπήκοο Αιγύπτου, ο οποίος αγνοείται μετά το ναυάγιο, και κατόπιν εντολών από έτερους διακινητές με αρχηγικό ρόλο διαμένοντες στη Τουρκία. Ανωτέρω εγκληματική οργάνωση φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 9.000€ - 10.000€ για την μεταφορά των μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ιταλία

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), όπως σημειώνει, αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, τόσο στη Χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναυάγιο, Μετανάστες, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network