Ναυάγιο της Πύλου: Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Άρειο Πάγο

Ναυάγιο της Πύλου: Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Άρειο Πάγο
Επιχείρησης διάσωσης μεταναστών στην Πύλο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/EUROKINISSI)

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της έρευνας για τη διερεύνηση των συνθηκών του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο.

Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πιο ειδικά της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται για τη διερεύνηση των συνθηκών του ναυαγίου της Πύλου.

Το κλιμάκιο των Ευρωπαίων επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τον Άρειο Πάγο, όπου συναντήθηκε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος εποπτεύει την ανάκριση για το ναυάγιο.

Ο τελευταίος φέρεται να επισήμανε στα μέλη του κλιμακίου ότι η ανάκριση είναι μυστική, ενώ αναφορικά με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των λιμενικών και τον τρόπο που ενήργησαν τις κρίσιμες ώρες πριν το ναυάγιο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι ξεχωριστή έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ναυτοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τον Ιούλιο η Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστούν σε μια ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα για το πολύνεκρο ναυάγιο.

Στην επιστολή αναφέρεται πως ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος παραμένει άγνωστος. “Η διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου από τη Βόρεια Αφρική έχει περιγραφεί ως η πλέον θανατηφόρα μεταναστευτική οδός από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που έχει καταγράψει 21.000 θανάτους στην Κεντρική Μεσόγειο από το 2014”.

Ναυάγιο στην Πύλο: Οι 10 ημέρες πριν την τραγωδία
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 24MEDIA LAB

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα