Ναύπλιο: Καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά παραλίας

Ναύπλιο: Μεγάλος καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά παραλίας
Ναύπλιο: Μεγάλος καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά παραλίας ARGOLIKESEIDISEIS.GR

Ένας γλαυκοκαρχαρίας εντοπίστηκε στα ρηχά της παραλία3 Καραθώνας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. 

Έκπληκτοι έμειναν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (27/04) στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο όταν είδαν στα ρηχά έναν καρχαρία.

Σύμφωνα με τις Argolikeseidiseis.gr, ο καρχαρίας που εντοπίσθηκε στην παραλία του Ναυπλίου και βιντεοσκοπήθηκε είναι γλαυκοκαρχαρίας και ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματος του) που προφανώς οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει.

Πρόκειται για καρχαρία της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι ένας λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που κατοικεί σε όλα τα ελληνικά νερά. Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές. Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παραλίες
SHARE:

24Media Network