Νέα αναβολή στη δίκη Πάσσαρη

Ο κατάδικος Κώστας Πάσσαρης
Ο κατάδικος Κώστας Πάσσαρης AP

Οι ρουμανικές αρχές πάλι δεν εξέδωσαν τον κακοποιό, 18 χρόνια μετά την αιματηρή απόδρασή του από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Για την 17η Απριλίου του 2019 αναβλήθηκε αυτή τη φορά η δίκη του Κώστα Πάσσαρη για το θάνατο δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου το 2001.

Περίπου 18 χρόνια μετά και η υπόθεση ακόμη δεν έχει εκδικαστεί, αφού ο Κ. Πάσσαρης δεν εκδίδεται από τις ρουμανικές αρχές με αποτέλεσμα ήδη να έχουν δοθεί τρεις αναβολές. Ο γνωστός κακοποιός, ο οποίος επιθυμεί τη μεταγωγή του στη χώρα μας για να δικαστεί, είναι έγκλειστος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκερλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και όπως προέκυψε από την αλληλογραφία, η οποία αναγνώστηκε στο δικαστήριο, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Συγκεκριμένα, στις 21 Αυγούστου 2018, το Γραφείο της Ρουμανίας στη Eurojust απέστειλε email, προς τις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες περί της προσωρινής παράδοσης του κακοποιού, όπως για το χρονικό διάστημα  που θα παραμείνει  στην Ελλάδα, εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία στο τέλος του συμφωνημένου χρόνου, αλλά και οτι τα έξοδα μεταφοράς του προς και από τη Ρουμανία θα καταβληθούν από τις ελληνικές Αρχές. Αν και οι ελληνικές αρχές απάντησαν άμεσα, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το απαιτούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας, αλλά ότι θα καλυφθούν πλήρως τα έξοδα, οι αρχές της Ρουμανίας δεν προχώρησε σε νέα απόκριση.

«Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα" , δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2001 ο Κ. Πάσσαρης ήδη κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, παραπονέθηκε για κρίσεις επιληψίας με το δικαστικό συμβούλιο να εγκρίνει τη μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί, ο κρατούμενος έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς τους αρχιφύλακες του Τμήματος Μεταγωγών, Aθ. Δρακόπουλο και Διον. Aλεβιζόπουλο και το σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρ. Φυσέκη που τον συνόδευαν. Μόνο ο τελευταίος επέζησε από την επίθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κώστας Πάσσαρης
SHARE:

24Media Network