Νέα έκθεση – φωτιά επιβεβαιώνει την κακοδιαχείριση στον ΟΚΑΝΑ: Δεκτή η παραίτηση της Μαλλιώρη

Νέα έκθεση – φωτιά επιβεβαιώνει την κακοδιαχείριση στον ΟΚΑΝΑ: Δεκτή η παραίτηση της Μαλλιώρη
Eurokinissi

Η "μαύρη τρύπα" του ΟΚΑΝΑ στο επίκεντρο νέας έκθεσης του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας, Λέανδρου Ρακιντζή. Αυξήσεις εώς και 182% στους υπαλλήλους. Παραιτήθηκε η πρόεδρος, Μ. Μαλλιώρη του Οργανισμού

Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πριν από λίγες ημέρες η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή είχε καταγγείλει τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για κακοδιαχείριση κονδυλίων και ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως θα έκανε δεκτή την παραίτηση της κ. Μαλλιώρη.

Νέα έκθεση – βόμβα Ρακιντζή

Στο μεταξύ, βόμβες εξαπέλυσε κατά της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο “ΒΗΜΑ FM” τόνισε ότι “υπάλληλοι του Οργανισμού πήραν αύξηση έως και 182% επί κυρίας Μαλλιώρη, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να συμμορφωθούν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο”.

Ο κ. Ρακιντζής είπε επίσης, ότι έχει ζητήσει να γίνει οικονομικός έλεγχος πριν ακόμη τις καταγγελίες του υπουργείου.

“Το πόρισμα θα είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα” τόνισε ο κ. Ρακιντζής αποκαλύπτοντας στη συνέχεια πως “έφτανε ένας απλός υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ να παίρνει 2.500 – 3.000 ευρώ”.

“Υπάρχουν τέσσερις εκθέσεις: διαχειριστική, οικονομική, φαρμάκων, λειτουργίας και περιφερειακή. Βρήκαμε αρκετές δυσλειτουργίες και οικονομική ζημία, έργα που δεν είχαν εκπληρωθεί, κονδύλια που πήγαιναν αλλού. Τα πορίσματα τα έστειλα στον εισαγγελέα και ζήτησα την ποινική δίωξη των προηγουμένων της κυρίας Μαλλιώρη διοικήσεων, διότι ήταν για τις διοικήσεις 2007-2009 και το πρώτο μισό του 2010. Ζήτησα, δηλαδή, να ασκηθεί δίωξη κατά των μελών της διοίκησης (του ΟΚΑΝΑ) και της ΔΕΠΑΝΟΜ”, συνέχισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

(Με πληροφορίες από “Ημερησία”)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα