Νέα φωτιά στην Αμφιλοχία-Χωρίς ενεργό μέτωπο στην Χίο

Νέα φωτιά στην Αμφιλοχία-Χωρίς ενεργό μέτωπο στην Χίο
Αεροσκάφος Καναντέρ επιχειρεί σε πυρκαγιά σε δασική έκταση, Αρχείο Eurokinissi

Η νέα φωτιά ξέσπασε αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση και λόγω των έντονων ριπαίων ανέμων μεταδόθηκε και σε δάσος με βελανιδιές σε δύσβατο σημείο και σε απόσταση ασφαλείας από το χωριό Τρύφο

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση και λόγω των έντονων ριπαίων ανέμων μεταδόθηκε και σε δάσος με βελανιδιές σε δύσβατο σημείο και σε απόσταση ασφαλείας από το χωριό Τρύφο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας Αμφιλοχίας.

Η φωτιά εντοπίζεται σε μία κατεύθυνση προς την περιοχή Αμπελιανός, ενώ στο σημείο επιχειρούν  20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενη από 10 άντρες και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα στην φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της ΒΙΑΛ Χίου, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες στην ήδη καμένη έκταση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά λόγω των κατά τόπους ισχυρών ανέμων, εντελώς προληπτικά η Πυροσβεστική εισηγήθηκε ετοιμότητα των κοινοτήτων Σκλαβιά, Θολοποτάμι και Βαβύλοι, για εκκένωση από τους κατοίκους εφόσον αυτό χρειαζόταν, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να συμβεί.

Ενδεχομένως νωρίς κάποιοι κάτοικοι από μόνοι τους να απομακρύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία όχι όμως με μέριμνα της Πολιτείας, αφού δεν υπάρχει κίνδυνος για καμία κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα