Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και οι αλλαγές σε εστίαση – ψυχαγωγία

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και οι αλλαγές σε εστίαση – ψυχαγωγία
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) Eurokinissi

Όλα όσα θα ισχύουν από τις 16 Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου στην εστίαση και την ψυχαγωγία. Ποιους αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Αλλάζουν, και πάλι, τα δεδομένα αναφορικά με τα μέτρα για την πανδημία κορονοϊού, λόγω της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα, σε σχέση με τα αναμενόμενα, ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών.

Βάσει, λοιπόν, όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

  • Ο εμβολιασμός καθίσταται πλέον υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κάτι που θα ισχύσει άμεσα. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε περίπτωση άρνησης, θα παίρνουν τις μέρες άδειας που έχουν και στη συνέχεια, αν εξακολουθούν να αρνούνται, άδεια άνευ αποδοχών
  • Λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.
  • Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Με αυξημένο αλλά προκαθορισμένο αριθμό επισκεπτών. Κατά συνέπεια η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα