Νέα προθεσμία στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου καλεί τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσίασαν σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου, στα γραφεία του ΣΔΟΕ  δύο νέα συστήματα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. 
Πρόκειται για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των εφοδιαστικών πλοίων καυσίμων (σλεπιών), με εισηγητή τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη (φωτογραφία) και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών πρατηρίων υγρών καυσίμων, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα ΓΓΠΣ, Χάρη Θεοχάρη. (EUROKINISSI)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου καλεί τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσίασαν σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου, στα γραφεία του ΣΔΟΕ δύο νέα συστήματα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Πρόκειται για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των εφοδιαστικών πλοίων καυσίμων (σλεπιών), με εισηγητή τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη (φωτογραφία) και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών πρατηρίων υγρών καυσίμων, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα ΓΓΠΣ, Χάρη Θεοχάρη. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Προθεσμία σε Διώτη - στους ανακριτές ο Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη λόγω κωλύματος του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης από τους ανακριτές διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Όπως γράφει το "Βήμα", ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί ο επίσης πρώην επικεφαλής του Σώματος Ιωάννης Καπελέρης.

Οι δυο άνδρες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Διώτης είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο - στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε, ενώ ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει έναν κατάλογο 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει έλεγχο.

Ο κ. Διώτης είχε υποστηρίξει ότι είχε αντιγράψει το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ,  αλλά είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος αλλοίωσε το usb.

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, ο κ. Καπελέρης είχε καταθέσει ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, δηλαδή ο Γ. Παπακωνσταντινου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πλιώτας έχει προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, την παραπομπή  του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), ενώ ζητεί να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.

SHARE:

24Media Network