Νέα Σμύρνη: Οδομαχίες και ανθρωποκυνηγητό με τραυματίες αστυνομικούς – Ο ένας σοβαρά

Νέα Σμύρνη: Οδομαχίες και ανθρωποκυνηγητό με τραυματίες αστυνομικούς – Ο ένας σοβαρά
Τραυματίστηκε αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων Eurokinissi

Εκτεταμένα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Για 10 προσαγωγές κάνει λόγο η ΕΛΑΣ.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, όταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας για τα γεγονότα της Κυριακής στην περιοχή ξέφυγε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ μεγάλης ομάδας νεαρών και αστυνομικών, τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ, με ανθρωποκυνηγητό και οδομαχίες, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών τουλάχιστον αστυνομικών, ο ένας εκ των τριών σοβαρός.

Ο πυρήνας των επεισοδίων εκτυλίχθηκε μπροστά από το Α.Τ. της περιοχής, ενώ ξέσπασαν δύο φωτιές στην οδό Πλαστήρα, η μία σε δέντρο, αλλά και σε κάδους, με αγνώστους να πετούν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που απαντούσαν με ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης, όπως μπορείτε να δείτε και στη LIVE εικόνα που μετέδωσε το NEWS 24/7 και ο ρεπόρτερ, Μάνος Φραγκιουδάκης, ο οποίος μάλιστα κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη των προσαγωγών απωθήθηκε βίαια από αστυνομικούς, όπως και άλλοι ρεπόρτερ.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης Eurokinissi

Ομάδα νεαρών είχε στήσει οδοφράγματα στους δρόμους, ενώ υπήρχαν και μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”. Αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν και ο τραυματισμός ενός αστυνομικούς της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, ο οποίος δέχτηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους. Ο αστυνομικός έμεινε για ώρα αιμόφυρτος στο έδαφος, μέχρι στο σημείο να φτάσει ασθενοφόρο και να τον παραλάβει.

Τραυματίας αστυνομικός από τα επεισόδια

Νέα Σμύρνη: Η στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό

Όλα έγιναν όταν δίκυκλα της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, πέφτοντας σε οδοφράγματα που είχε στήσει ομάδα αγνώστων.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα ακόλουθα βίντεο, ο πυρήνας των αστυνομικών “έσπασε” κατά τις συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να χωριστούν σε υποομάδες. Μία εξ αυτών εγκλωβίστηκε στα οδοφράγματα που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να απομονωθούν και να δεχτούν επίθεση από μία μεγάλη ομάδα νεαρών.

Ο άνδρας της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” έπεσε από το δίκυκλο, με αποτέλεσμα να βρεθεί μόνος μεταξύ δεκάδων μαινόμενων νεαρών που τον ξυλοκόπησαν.

Ο αστυνομικός έμεινε για ώρα πεσμένος στο έδαφος, έχοντας ωστόσο τις αισθήσεις του, ενώ χρειάστηκε να περάσει μισή περίπου ώρα για να βρεθεί ασθενοφόρο στο σημείο και να τον μεταφέρει στο 401, μαζί με έναν ακόμη αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, ενώ οι πληροφορίες θέλουν και τρίτο αστυνομικό τραυματία.

Δείτε βίντεο από τον τραυματισμό του αστυνομικού:

Νέα Σμύρνη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Για τραυματισμό τριών τουλάχιστον αστυνομικών και 10 προσαγωγές κάνει λόγο η Αστυνομία. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της αναφέρει:

Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί. Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις”.

Νέα Σμύρνη: Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε ευρεία συγκέντρωση και πορεία με την οποία οι διαδηλωτές θέλησαν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα γεγονότα της Κυριακής.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το τοπικό ΑΤ, περνώντας την Ελ. Βενιζέλου, ενώ παράλληλα μεγάλο πλήθος κόσμου βρέθηκε και στην πλατεία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην πορεία βρέθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές, με την αστυνομία να τους εκτιμά περί τις 5.000. Ωστόσο, χρήστες των social media έκαναν λόγο για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό.

Κάτοικοι που θέλησαν να εκφράσουν την έντονη αντίδραση τους στην συμπεριφορά των Αστυνομικών, συγκεντρώθηκαν από τις 17:30 στην πλατεία με πανό που αναρτήθηκαν από μαθητές της νέας Σμύρνης, φορείς Νοτίων Συνοικιών, την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων, αλλά και κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς που βρέθηκαν στο σημείο.

Το “παρών” έδωσε ακόμα και το συνδικάτο οικοδομών Αθήνας. Στην πλατεία υπήρχε κόσμος όλων των ηλικιών, ενώ είχε στηθεί μικροφωνιξη εγκατάσταση από την οποία ακούστηκαν συνθήματα και μουσική.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα