Νέα Σμύρνη: Στην ανακρίτρια ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά

Νέα Σμύρνη: Στην ανακρίτρια ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά
Τραυματισμένος αστυνομικός κατά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, 9 Μαρτίου 2021 Eurokinissi

Ο ειδικός φρουρός που υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού μετά την πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της 14ης τακτικής ανακρίτριας, προκειμένου να εισφέρει στην έρευνα στοιχεία, που ενδεχομένως θα διευκολύνουν στην εξακρίβωση των δραστών.

Κάθε λεπτομέρεια, η οποία πιθανώς θα “φωτίσει” περισσότερο την έρευνα που διεξάγεται για το ξυλοδαρμό του ειδικού φρουρού, αμέσως μετά την πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, αναζητά η 14η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται τη δικογραφία. Στο πλαίσιο των ενεργειών της έχει καλέσει σήμερα να δώσει κατάθεση ο 27χρονος αστυνομικός, που δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα αφού πρώτα οι δράστες τον έριξαν από τη θέση του συνοδηγού στη μηχανάκι στο οποίο επέβαινε.

Ο ειδικός φρουρός αναμένεται σήμερα να καταθέσει όλα όσα θυμάται από το βράδυ της διαδήλωσης, ενώ η δικαστική λειτουργός αναμένεται να εμμείνει ιδιαίτερα ως προς τους δράστες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, προκειμένου να εξακριβώσει αν ο μάρτυρας μπορεί να συνδράμει επί της ουσίας της έρευνας ή όχι. Αν και οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, βρίσκονται στη φυλακή, καθώς κρατούνται προσωρινά μετά την απολογία τους, λίγα μόλις 24ωρα μετά την πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη, όλοι τους αρνούνται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο. Η κατάθεση του αστυνομικού αναμένεται να είναι κομβικής σημασίας, εφόσον μπορέσει να αναγνωρίσει ή έστω να δώσει μία ακριβή περιγραφή των ατόμων που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του.

Μάλιστα, ο 30χρονος κατηγορούμενος έχει καταθέσει πληθώρα στοιχείων, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι βρισκόταν σε άλλο σημείο της Αθήνας το επίμαχο διάστημα. Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του βασικού κατηγορούμενου, που από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του υποστηρίζει ότι δεν έλαβε μέρος στα επεισόδια, έχει προτείνει σειρά μαρτύρων που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του κατηγορούμενου. Αντίστοιχα, προ ημερών, δημοσιοποίησε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο -όπως ανέφερε- “επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ. Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη”.

Την ίδια στιγμή, ο 22χρονος που επίσης έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, είπε κατά την απολογία του, ότι ναι μεν βρισκόταν στην πορεία, αλλά δεν συμμετείχε στα επεισόδια. “Είδαμε το μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγία Φωτεινή και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξανά βρήκα μετά από 10 λεπτά στην Αγίας Φωτεινής. Του είπα ότι δε βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου” ανέφερε στην ανακρίτρια, προσθέτοντας ότι ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής ότι είχε βρεθεί το τηλέφωνο του και στη συνέχεια έμαθε ότι η αστυνομία είχε εντοπίσει το πορτοφόλι και έτσι μαζί με τη μητέρα του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα. “Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. (…)Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό. Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία” κατέληξε.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται και οι καταθέσει των συναδέλφων του θύματος. Μεταξύ άλλων, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας έχει δηλώσει στη δικαστική λειτουργό: «Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα. Οι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε το συνάδελφο από το πλήθος». Ο αστυνομικός κατέθεσε πως στην προσπάθειά του το προσεγγίζει το συνοδηγό του, είδε “πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους με τα πόδια τους με σιδερόβεργες και πέτρες το συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα