Νεφελούδης: Βασικός μοχλός ανάπτυξης η αύξηση του κατώτατου

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Β. Νεφελούδης
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Β. Νεφελούδης EUROKINISSI

"Ακραίες" περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί και αντιμετωπίζονται, χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας τα περιστατικά πληρωμής εργαζομένων με κουπόνια, μιλώντας στον News 24/7 οι οποίες, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, έχουν εντοπιστεί και αντιμετωπίζονται.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το ναυπηγείο στο Νεώριο Σύρου και το ζήτημα των ντελιβεράδων μίλησε στο News 24/7 στους 88,6 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού "βασικό μοχλό και εργαλείο για την ανάπτυξη", προσθέτοντας πως θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου και πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

ADVERTISING

Σε ό,τι αφορά τυχόν εργοδότες που θα απειλήσουν με απολύσεις, υπογράμμισε πως οι βασικές oργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν συμφωνήσει στην άυξηση, καθώς θα ενισχύσει τόσο την κατανάλωση όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

"Ακραίες" χαρακτήρισε τις περιπτώσεις πληρωμής εργαζομένων με κουπόνια, οι οποίες, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, έχουν εντοπιστεί και αντιμετωπίζονται.

Σχετικά με τους ντελιβεράδες, ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως από την άλλη εβδομάδα αρχίζουν οι επαφές με εργοδότες κι εργαζόμενους, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις τους,  "ωστε την άνοιξη να πάμε σε νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει τους εργαζόμενους".

SHARE:

24Media Network