Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Είχε νοσήσει ξανά με κορονοϊό ο διάκος

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Είχε νοσήσει ξανά με κορονοϊό ο διάκος
MotionTeam

Δεύτερη φορά που μολύνεται με κορονοϊό ο διάκονος της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρέθηκε σήμερα θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμπτώματα.

Ο διάκονος της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρέθηκε θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού είχε νοσήσει ξανά στο παρελθόν και έκτοτε ήταν υγιής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, ο διάκονος, αλβανικής καταγωγής που λειτουργούσε στον ναό της Μεταμόρφωσης στο Κορδελιό, είχε βγει θετικός στον κορονοϊό το περασμένο φθινόπωρο όμως θεραπεύτηκε και σε επόμενα τεστ βρισκόταν αρνητικός.

Πριν από λίγες μέρες όμως διαγνώστηκε θετικός, όπως αποδείχθηκε με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, και μπήκε σε καραντίνα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει συμπτώματα και περνάει ήρεμα τη νόσο.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο πιθανό κρούσμα – πρόκειται επίσης για διάκονο, συνεργάτη του Μητροπολίτη Βαρνάβα, που μένει στην Πολίχνη.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Η μετάβαση του υφυπουργού και του προέδρου του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη πιο επικίνδυνη από τη βρετανική

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου», είχε δηλώσει ο βρετανός υπουργός.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι ‘απίστευτα ανήσυχος’ για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή της Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πέστον.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα