Novartis: Απαλλαγή Μανιαδάκη “είδε” η Δικαιοσύνη

Novartis: Απαλλαγή Μανιαδάκη “είδε” η Δικαιοσύνη
Ο Νίκος Μανιαδάκης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, απηλλάγη από κάθε κατηγορία ο Νικ. Μανιαδάκης, ο οποίος είχε καταστεί κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis.

Με τις έρευνες για τα πολιτικά πρόσωπα να έχουν κλείσει, καθώς -παρά τις «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» – βρέθηκε στο αρχείο, σειρά πήρε και η ξεχωριστή έρευνα για τον Νικ. Μανιαδάκη που πρωτοεμφανίστηκε στην υπόθεση ως προστατευόμενος μάρτυρας, αλλά μετετράπη σε κατηγορούμενος.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει η Εισαγγελία Εφετών κατά της πρώτης απαλλακτικής απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, βασιζόμενο σύμφωνα με πληροφορίες, σε νομικούς και ουσιαστικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έφεση από την δικογραφία προέκυψε ότι είχαν ανατεθεί στον Νικ. Μανιαδάκη καθήκοντα Συμβούλου του Υπουργείου Υγείας καθώς και ότι στα καθήκοντα του περιλαμβανόταν και η τιμολόγηση φαρμάκων, τονίζοντας πως υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις προκειμένου να καθίσεις στο εδώλιο αντιμέτωπος με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Αντίθετα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι: «Κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του έτους 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του έτους 2012, εντός του οποίου φέρονται ότι τελέσθηκαν οι προπεριγραφόμενες μερικότερες πράξεις του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση, με αξία ωφελημάτων υπερβαίνουσα συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, τα καθήκοντα του κατηγορουμένου, όπως αυτά διαγράφονται παραπάνω και προκύπτουν από τις θέσεις που κατείχε, δεν περιλάμβαναν τη συμμετοχή του, σε οποιοδήποτε στάδιο, είτε στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων, είτε στη διαμόρφωση τιμών φαρμάκων (τιμολόγηση, ανατιμολόγηση, διορθώσεις κ.ο.κ.), είτε στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, αφού δεν είχε διορισθεί σε θέση συμβούλου κάποιου από τους παραπάνω Υπουργούς Υγείας, ενώ οι Ομάδες Εργασίας και οι Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε, δεν είχαν συναφές αντικείμενο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα