Ο Αμερικανός πρέσβης πλέκει το εγκώμιο των Χιωτών για το προσφυγικό

Ο Αμερικανός πρέσβης πλέκει το εγκώμιο των Χιωτών για το προσφυγικό
Συνάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. Τζέρεϊ Παϊατ, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Την Χίο επισκέφτηκε ο Τζέφρι Πάιατ. Τι δήλωσε για την προσφυγική κρίση

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Βουρνούς, τον Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου, τον Μητροπολίτη Χίου, και με βουλευτές του νησιού, όπως και με τον υπεύθυνο για τους Αμερικανούς πολίτες στο νησί.

Ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την εκτίμησή του για τη γενναιοδωρία του πνεύματος που οι κάτοικοι έχουν δείξει από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αιτίων της. Υποσχέθηκε να συνεχίσει την οικοδόμηση των σχέσεων που ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ της Χίου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμα, επισκέφτηκε το Παιδικό Χωριό της Κιβωτού του Κόσμου και επαίνεσε τη γενναιοδωρία εθελοντών και δωρητών που υποστηρίζουν την οργάνωση. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οργάνωση για το ρόλο της στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων και παιδιών από την Ουκρανία, από την εμπόλεμη Μαριούπολη. Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. έχει συνεργαστεί με την Κιβωτό του Κόσμου σε διάφορα προγράμματα τα τελευταία χρόνια.

Ο Πάιατ ενημερώθηκε για θέματα μετανάστευσης στο νησί και άκουσε τις ανησυχίες των κατοίκων, περιηγήθηκε στο Μουσείο Μαστίχας της Χίου και συναντήθηκε με παραγωγούς μαστίχας για να πληροφορηθεί για τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις στην παραγωγή αυτής της σημαντικής καλλιέργειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα