Ο Διονύσης Τεμπονέρας για τη σήραγγα με το όνομα του πατέρα του

Ο Διονύσης Τεμπονέρας για τη σήραγγα με το όνομα του πατέρα του

Πώς σχολίασε ο γιος του δολοφονημένου εκπαιδευτικού την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομά του σε σήραγγα της Κορίνθου-Πατρών

Την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομα του δολοφονημένου πατέρα του σε μία από τις σήραγγες της εθνικής Κορίνθου-Πατρών, σχολίασε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο γιος του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα, σημειώνει: ""Ο Νίκος Τεμπονέρας σε όλη την πορεία της ζωής του «άνοιγε δρόμους». Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του για δημοκρατία, ελευθερία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι του μπροστά στα παρακρατικά λοστάρια του φασισμού και να λάβει θέση ανάμεσα στους λαϊκούς αγωνιστές της Νεοελληνικής Ιστορίας.

Ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή. Τα εγκαίνια της σήραγγας με το όνομά του, αποτελούν φόρο τιμής όλων εκείνων, όσων θα συνεχίσουν να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησε ο αγωνιστής δάσκαλος,μνημείο πάλης και αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί.."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εγκαίνια Κορίνθου-Πατρών: Όλα τα ονόματα των σηράγγων

SHARE:

24Media Network