Ο Γηρυόνης σάρωσε τη χώρα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Δύο νεκροί στο Αντίρριο

Ο Γηρυόνης σάρωσε τη χώρα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Δύο νεκροί στο Αντίρριο
Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Eurokinissi

Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας δέχτηκε η Πυροσβεστική από την περιοχή της Κινέτας-Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό μόνο προς Αθήνα, προς Κόρινθο παραμένει κλειστή όπως και η Παλαιά Εθνική που παραμένει εντελώς κλειστή από τα Μέγαρα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Τεράστια προβλήματα άφησε πίσω της το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», κυρίως στην περιοχή της Κινέτας, τα οποία επιδεινώθηκαν εξαιτίας της περσινής καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή, με αποτέλεσμα το βουνό κυριολεκτικά να υποχωρήσει και να σαρώσει όλη την περιοχή έως την Εθνική Οδό.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το απόγευμα για την Βόρεια Ελλάδα όπου αναμένεται η κακοκαιρία να χτυπήσει τις περιοχές της Πέλλας, της Πιερίας, της Ημαθίας κλπ.

Νεκρός ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας και ο δεύτερος αγνοούμενος στο Αντίρριο. Λόγω του έντονου κυματισμού το μικρό ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ανατράπηκε κοντά στην ανατολική προβλήτα.

nafpaktianews.gr

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού τις βραδινές ώρες έγινε αναφορά για δύο άτομα επιβαίνοντες σε αυτό και ζητήθηκε συνδρομή από το Πυροσβεστικό Σώμα. Περίπου μισή ώρα μετά την μία τα ξημερώματα ανασύρθηκε νεκρός ένας από τους επιβαίνοντες πλησίον της προβλήτας. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και το πρωί εντοπίστηκε και το δεύτερο άτομο που επίσης ανασύρθηκε νεκρός.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στη Δυτική Αττική στο ύψος της Κινέτας διακόπηκε τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (Ολυμπία Οδό) από τα Διόδια Ελευσίνας έως τα Διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και η κυκλοφορία στην παλιά Εθνική οδό από τα Μέγαρα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Ακινητοποιημένα οχήματα στην Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάρων Eurokinissi

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και συνεχίζονται οι εργασίες για τον ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό. Μισή ώρα μετά τις δύο το μεσημέρι, με αντιδρόμηση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία προς Κόρινθο στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το 60ο έως το 66ο χλμ. και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Ολόκληρο το οδικό δίκτυο στην Κινέτα γύρω από το ρέμα της Πίκας έχει κυριολεκτικά διαλυθεί και αναμένονται συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου να προσεγγίσουν τα σημεία για την έναρξη της καταγραφής και των προσπαθειών αποκατάστασης.

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Eurokinissi

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Eurokinissi

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Eurokinissi

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε για την περιοχή των Μεγάρων και της Κινέτας συνολικά 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 40 για παροχή βοήθειας και απομάκρυνση ατόμων από οικίες και οχήματα. Στην υπόλοιπη Αττική συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα περίπου 20 αντλήσεις, 35 κοπές δέντρων και 8 παροχές βοήθειας.

Στην παραλία Κατερίνης στην Πιερία το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 6 κλήσεις για άντληση υδάτων και στην Θεσσαλονίκη, 24 κλήσεις για κοπές δέντρων. Τρεις κλήσεις έχει δεχτεί Πυροσβεστική επίσης από την Ζάκυνθο και από μία κλήση έχει δεχτεί από Λαμία, Θήβα, Κρήτη, Κέρκυρα, Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Ναύπλιο και Θάσο.

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Eurokinissi

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Eurokinissi

Στην Αττική επίσης, λόγω καθίζησης οδοστρώματος έκλεισαν τα ξημερώματα δύο λωρίδες στην έξοδο της οδού Χαμοστέρνας προς Πειραιώς, που αποκαταστάθηκε στις 12 το μεσημέρι ενώ από το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά και στην Λ. Σαλαμίνος.

Καθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Χαμοστέρνας στην έξοδο προς Πειραιώς Eurokinissi

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εξελίσσονται από τις τελευταίες βραδινές ώρες χθες, όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκονταν στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων από χθες το βράδυ για τον συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους, να ακολουθούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Πλημμυρισμένος δρόμος στην Αθήνα από την έντονη βροχόπτωση Eurokinissi

Δείτε ΕΔΩ πώς κάλυψε το News 24/7 λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα