Ο κορονοϊός δεν αφαιρεί την ανθρωπιά από τους Κουβανούς: Ελλιμενίστηκε κρουζιερόπλοιο με κρούσματα

Ο κορονοϊός δεν αφαιρεί την ανθρωπιά από τους Κουβανούς: Ελλιμενίστηκε κρουζιερόπλοιο με κρούσματα
Το πλοίο MS Braemar MS Braemar

Την ώρα που Μπαχάμες και Μπαρμπέιντος δεν έκαναν, σε καμία περίπτωση, δεκτό το αίτημα ελλιμενισμένου βρετανικού πλοίου με κρούσματα κορονοϊού, η Κούβα φρόντισε να τείνει χείρα βοηθείας.

Το βρετανικό κρουαζιερόπλοιο MS Braemar με 1.000 επιβαίνοντες και πέντε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών από κορονοϊό, αφού περιπλανήθηκε στην Καραϊβική, έδεσε σε λιμάνι της Κούβας, διότι η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο ήταν η μόνη εκ των έτερων χωρών της Χερσονήσου που δέχθηκαν αίτημα, η οποία δεν αρνήθηκε τον ελλιμενισμό του για ανθρωπιστικούς λόγους.

Το κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στη βρετανική εταιρεία Fred Olsen Cruise Lines και στο οποίο έχουν τεθεί σε απομόνωση 52 άνθρωποι, αγκυροβόλησε στον βιομηχανικό λιμένα Μαριέλ, 45 χιλιόμετρα δυτικά της Αβάνας.

Με την αποβίβασή τους οι 1.063 επιβαίνοντες (682 επιβάτες, 381 μέλη του πληρώματος) μεταφέρθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο ‘Χοσέ Μαρτί’ για να ‘πετάξουν’ με τέσσερα διαφορετικά αεροσκάφη προς το Λονδίνο. Με την επιστροφή τους οι νοσούντες ή όσοι έχουν εμφανίσει συμπτώματα θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών. “Ελήφθησαν όλα τα μέτρα για τη μεταφορά μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, φιλοξενίας και ταχύτητας των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου. Όποιος δεν νιώθει σε κατάσταση να ταξιδεύσει θα δεχθεί ιατρικές φροντίδες στην Κούβα“, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κουβανικού ΥΠΕΞ Χουάν Αντόνιο Φερνάντες.

Το Λονδίνο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την κυβέρνηση της Κούβας που επέτρεψε την ταχεία έκβαση της επιχείρησης.

Στην Κούβα έχουν ανιχνευθεί ως σήμερα μόνο επτά κρούσματα του covid-19. Τα 5 εξ αυτών είχαν άμεση σχέση με την Ιταλία (τρεις τουρίστες κι ένα ζεύγος, του οποίου η γυναίκα είχε επιστρέψει από το Μιλάνο). Παρόλα αυτά η χώρα δεν θέλησε ν’ ακολουθήσει πρακτικές αυτοαπομόνωσης δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα