ΟΑΣΑ: Επαναφόρτιση ανώνυμων καρτών και ηλεκτρονικά

ΟΑΣΑ: Επαναφόρτιση ανώνυμων καρτών και ηλεκτρονικά
Ηλεκτρονικό εισιτήριο Eurokinissi

Μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ, από τον ερχόμενο Απρίλιο, οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών θα μπορούν να τις επαναφορτίζουν.

Τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να επαναφορτίζει online τις προσωποποιημένες κάρτες δίνει ο ΟΑΣΑ, μέσω τις ιστοσελίδας του oasa.gr, ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παρέχεται η υπηρεσία αυτή και στους κατόχους ανώνυμων καρτών που χρησιμοποιούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο (σημεία έκδοσης, επαναφόρτισης, συχνές ερωτήσεις, τιμές, tips) και μπορούν να κάνουν χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών χαρτών για την εύρεση του πλησιέστερου σημείου διάθεσης εισιτηρίων καθώς και να εκδώσουν την προσωποποιημένη τους κάρτα ή να πραγματοποιήσουν αγορά για να την επαναφορτίσουν.

Μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα της Athenacard καθώς και να ενημερωθούν για όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τη χρησιμοποιήσουν. Έμφαση, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ, δόθηκε και στην ενημέρωση για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας, με την ενότητα Δρομολόγια, με πληροφόρηση για σταθμούς μετεπιβίβασης, ειδικές γραμμές (express, 24 ωρης λειτουργίας, νυχτερινές), δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ.

Οnline πωλήσεις

Οι online πωλήσεις του Οργανισμού πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Athe.ena Card. Για την ολοκλήρωση των online αγορών απαιτείται προσωποποιημένη κάρτα Athena Card και πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ο χρήστης μέσω του online συστήματος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα προϊόντα που διατίθενται από τον Οργανισμό. Τα προϊόντα μηνιαίας χρονικής διάρκειας κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό άνω του 70% επί των συνολικών Online πωλήσεων (μηνιαίο προϊόν κανονικής τιμής 65% και 9% το αντίστοιχο μειωμένης τιμής).

Δυνατότητα φόρτισης ανώνυμων καρτών

Η δυνατότητα φόρτισης καρτών από την ιστοσελίδα και από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC που είναι σήμερα διαθέσιμη για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών, θα είναι διαθέσιμη και για τους κατόχους ανώνυμων καρτών από τον Απρίλιο 2021, για όλα τα εισιτήρια κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ, τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ανά πάσα στιγμή χωρίς να αναζητούν σημεία πώλησης και μετρητά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα