Οι Περιφέρειες στην αντεπίθεση: Δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να είναι πάντα το εξιλαστήριο θύμα

Οι Περιφέρειες στην αντεπίθεση: Δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να είναι πάντα το εξιλαστήριο θύμα
Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό. Eurokinissi

Ανακοίνωση με την οποία τάσσεται υπέρ ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την Πολιτική Προστασία με ουσιαστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης εξέδωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον υποβιβασμό του ρόλου της Αυτοδιοίκησης ή να αποτελεί διαχρονικά το εξιλαστήριο θύμα ακόμη και για ευθύνες που δεν της αναλογούν», αναφέρει σε ανακοιίνωσή της η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

“Οι Περιφερειακές αρχές της χώρας τάσσονται υπέρ ενός ριζικά νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την Πολιτική Προστασία, με ουσιαστικό τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, όπως επιτάσσουν οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών” προστίθεται στην ανακοινωση.

“Είναι η ώρα για μια νέα προσέγγιση, βασισμένη στο αποκεντρωμένο μοντέλο, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες για κάθε εμπλεκόμενο φορέα, με τη στήριξη του κεντρικού κράτους στο πλαίσιο παροχής πρόσθετων πόρων, υποδομών, μέσων και προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της κοινωνίας” συνεχίζει η ανακοινωση και.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ “δηλώνει ομόφωνα ότι η Αυτοδιοίκηση είναι βασικός πυλώνας για την πραγματική επιτελικότητα του κράτους και δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον υποβιβασμό του ρόλου της ή να αποτελεί διαχρονικά το εξιλαστήριο θύμα ακόμη και για ευθύνες που δεν της αναλογούν» καταλήγει η ανακοινωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα