Οι σχολικοί φύλακες γίνονται... σεκιουριτάδες με δική τους εταιρία μέσω ΕΣΠΑ

Πορεία σχολικών φυλάκων από την Θεσσαλονίκη προς την πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013. Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης». 
Η άφιξή τους στην Αθήνα συνδυάστηκε με πορεία προς το Σύνταγμα, που ξεκίνησε μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και ολοκληρώθηκε στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Πορεία σχολικών φυλάκων από την Θεσσαλονίκη προς την πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013. Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης». Η άφιξή τους στην Αθήνα συνδυάστηκε με πορεία προς το Σύνταγμα, που ξεκίνησε μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και ολοκληρώθηκε στη Βουλή (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Πρόταση έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει σεκιουριτάδες τους σχολικούς φύλακες

Με βάση τα δεδομένα, όπως έχουν καταγραφεί, το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει πηγή εντός του 2014 για να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής δέσμευσης της Αθήνας για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η φράση αυτή στον "Τύπο της Κυριακής" Έλληνα αξιωματούχου, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Μηχανισμού Στήριξης για τα θέματα του δημόσιου τομέα, δείχνει πως ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.

Η συντριπτική πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων θα αποχωρήσει υποχρεωτικά μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, όταν και θα ολοκληρωθεί ο οκτάμηνος κύκλος παραμονής στο καθεστώς.

Τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό τους μέλλον εκτός Δημοσίου;

Πληροφορίες τούς φέρνουν να έχουν δεχθεί προτάσεις για να δημιουργήσουν μέσω ΕΣΠΑ, ακόμα και δική τους εταιρία σεκιούριτι.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από τους περίπου 2.000 σχολικούς φύλακες, 400 θα συνεχίσουν να απασχολούνται εντός του δημοσίου τομέα. Περίπου 300 σχολικοί φύλακες θα μετακινηθούν αναλαμβάνοντας θέση τραυματιφορέρων. Άλλοι 100, που γνωρίζουν ξένες γλώσσες, θα μετακινηθούν σε μουσεία.

Από τα στοιχεία αυτά, περίπου 1.600 άτομα, που μέχρι τον περασμένο Ιούνιο εκτελούσαν χρέη σχολικών φυλάκων, θα απολυθούν τον Μάρτιο. Ωστόσο σε κυβερνητικό επίπεδο αναζητούνται λύσεις, προκειμένου το προσωπικό αυτό να μη μείνει… ξεκρέμαστο, τουλάχιστον σε εργασιακό επίπεδο. Να συνεχίσουν, δηλαδή, να απασχολούνται, όταν θα τεθούν υποχρεωτικά εκτός δημόσιου τομέα και δεν θα πληρώνονται πλέον από το κράτος.

Η εταιρία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Τύπου της Κυριακής", ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να έχει καταθέσει προτάσεις στις αντιπροσωπίες των σχολικών φυλάκων, με τις οποίες έχει τακτικές συναντήσεις.

Μία από τις προτάσεις αυτές, που σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει θέσει επί τάπητος ο κ. Μητσοτάκης, προβλέπει τη συμμετοχή όσων σχολικών φυλάκων απολυθούν ως μετόχων σε εταιρία κοινωνικής οικονομίας.

Η εταιρία αυτή, από τη στιγμή που η πρόταση προχωρήσει θα παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας για τη φύλαξη κτιρίων, τα οποία ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με λίγα λόγια, οι σχολικοί φύλακες θα μετατραπούν σε… σεκιούριτι, φυλάσσοντας παιδικούς σταθμούς, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και δημαρχεία.

Πηγή: "Τύπος της Κυριακής"

SHARE:

24Media Network