Οι τουρκικές αρχές θα απομακρύνουν τους Σύρους πρόσφυγες από τα σύνορα με την Ελλάδα

Οι τουρκικές αρχές θα απομακρύνουν τους Σύρους πρόσφυγες από τα σύνορα με την Ελλάδα

Ο νομάρχης Αδριανούπολης, Ντουρσούν Αλί Σαχίν, ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές αρχές θα προχωρήσουν την Τρίτη σε απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα επιθυμώντας να περάσουν στα Βαλκάνια

Οι τουρκικές αρχές θα απομακρύνουν αύριο Σύρους πρόσφυγες που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην Αδιανούπολη (Εντίρνε), κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο νομάρχης Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν.

Χιλιάδες πρόσφυγες είχαν φθάσει στην Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα και με την ζώνη Σένγκεν, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να τους επιτραπεί να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, κάτι που δεν συνέβη. Την Πέμπτη ο Σαχίν είχε εξαγγείλει πως οι πρόσφυγες θα απομακρύνονταν από την περιοχή, ως το Σάββατο. Όμως, πολλοί από τους πρόσφυγες κατάφεραν να μείνουν στην επαρχία.

«Εάν η ελληνική πλευρά δεν υποβάλει αίτημα ή δεν επιτρέψει την είσοδο των ανθρώπων αυτών, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να περάσουν τα σύνορα. Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε υποχρεωτικά (τους πρόσφυγες) από την Αδριανούπολη την Τρίτη. Θα μετακινηθούν είτε σε προσφυγικούς καταυλισμούς ή σε οποιαδήποτε άλλη τουρκική επαρχία της επιλογής τους», δήλωσε ο Σαχίν σε μια συνέντευξη του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Πρόσθεσε πως οι τοπικές αρχές παρέχουν στους μετανάστες φαγητό, κουβέρτες και άλλα βασικά αγαθά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν σταματούν στη Βικτώρια οι συρμοί

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Το δράμα της Συρίας, μέσα από ένα βίντεο

SHARE:

24Media Network