Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης σε καταλήψεις των Εξαρχείων

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης σε καταλήψεις των Εξαρχείων

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση δύο κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη στις οδούς Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και Θεμιστοκλέους και Ερεσού

Ολοκληρώθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από νωρίς την Τετάρτη το πρωί για την εκκένωση δύο κτιρίων, που ήταν υπό κατάληψη από το έτος 2016, στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια.

Αστυνομικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση δύο κτιρίων, που ήταν υπό κατάληψη από το έτος 2016, στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Στο πρώτο κτίριο βρέθηκαν (33) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (16) άνδρες, (9) γυναίκες και (8) ανήλικοι, ενώ στο δεύτερο (1) αλλοδαπός. Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους. (EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) Eurokinissi

Στο πρώτο κτίριο που ήταν παλιό ξενοδοχείο βρέθηκαν 33 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 16 άνδρες, 9 γυναίκες και 8 ανήλικοι, ενώ στο δεύτερο κτίριο, στο οποίο είχε γίνει το επεισόδιο παλιότερα με τους λιμενικούς, ένας αλλοδαπός.

Οι 33 αλλοδαποί που βρέθηκαν στο κτίριο στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι 12 προέρχονται από Συρία, 2 από Ιράκ και 19 από την Παλαιστίνη.

Ακολούθως:

-19 μεταφέρθηκαν στην Ανοικτή Δομή Κορίνθου

-2 στην Ανοικτή Δομή Λαυρίου

-8 αφέθησαν ελεύθεροι καθόσον είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και

-4 στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας, εκ των οποίων δύο συνελήφθησαν για διοικητική επιστροφή.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του Μαροκινού, που βρέθηκε στο κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή φυσιγγίων.

Οι 33 αλλοδαποί που βρέθηκαν στο κτίριο στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57, κατά τη διάρκεια της πρωινής αστυνομικής επιχείρησης, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι 12 προέρχονται από Συρία, 2 από Ιράκ και 19 από την Παλαιστίνη.

Ακολούθως:

-19 μεταφέρθηκαν στην Ανοικτή Δομή Κορίνθου

-2 στην Ανοικτή Δομή Λαυρίου -8 αφέθησαν ελεύθεροι καθόσον είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και

-4 στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας, εκ των οποίων δύο συνελήφθησαν για διοικητική επιστροφή.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου, που βρέθηκε στο κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή φυσιγγίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα