Οργή Ρωσικής Εκκλησίας κατά Πατριαρχείου: Θα απαντήσουμε σθεναρά και με τον ίδιο τρόπο

Συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, 31 Αυγούστου 2018
Συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, 31 Αυγούστου 2018 AP

Την Κυριακή θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας προκειμένου να αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβει μετά την κίνηση του Πατριαρχειου να αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα απαντήσει "σθεναρά και με τον ίδιο τρόπο" στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά την απόφαση του τελευταίου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ουκρανικής εκκλησίας από τη Μόσχα.

Την Πέμπτη, το Φανάρι ανακοίνωσε ότι χορηγεί αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ταυτόχρονα επανέφερε στην κανονικότητα τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο ο οποίος ελπίζει οτι θα τεθεί επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης Εκκλησίας. Ο Φιλάρετος είχε καθαιρεθεί και αφοριστεί από το την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας τη δεκαετία του 1990, αφού ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο.

Ο Αλεξάντερ Βολκόφ, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλου, είπε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας "θα εκφράσει τη θέση της" αύριο Κυριακή, όταν θα συνεδριάσει στο Μινσκ. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι μέτρα μπορεί να ληφθούν.

ADVERTISING

Κατά την άφιξή του στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε στους δημοσιογράφους: "Ελπίζω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις κακουχίες... να παραμείνει ενωμένη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει την Αυτοκεφαλία της ουκρανικής Εκκλησίας

SHARE:

24Media Network