Φωτιές σε δασικές εκτάσεις στον Ωρωπό και στη Χαλκιδική

Φωτιές σε δασικές εκτάσεις στον Ωρωπό και στη Χαλκιδική
Φωτιά σε δασική περιοχή Eurokinissi

Η φωτιά στον Ωρωπό ξέσπασε σε πευκόφυτη δασική έκταση στην περιοχή Μαυροσουβάλα. Στη Χαλκιδική η πυρκαγιά μαίνεται στη περιοχή Παλιούρι. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε πευκόφυτη δασική έκταση, στην περιοχή Μαυροσουβάλα, στο Μήλεσι Ωρωπού. Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για την κατοικημένη περιοχή, ωστόσο λόγω και της πευκόφυτης έκτασης έχουν ζητηθεί και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, έχουν σπεύσει και επιχειρούν επί του παρόντος 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και έχουν ζητηθεί να απογειωθούν δύο αεροσκάφη για ρίψεις νερού από αέρος.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά επίσης σε δασική έκταση στην Χαλκιδική, στην περιοχή Παλιούρι, στην Κασσάνδρα, όπου και εκεί δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 16 άντρες με 7 οχήματα και επίσης έχει ζητηθεί να απογειωθούν δύο αεροσκάφη για ρίψεις νερού από αέρος.

Ξεκίνησε η έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο 1 η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου, ξεκινάει επισήμως η νέα αντιπυρική περίοδος και η Πυροσβεστική απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες.

Επισημαίνεται ότι, η μη τήρηση των σχετικών προβλέψεων του νόμου, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Στο Γενικό Σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ 2» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, εκδίδεται καθημερινά από τη ΓΓΠΠ -με έναρξη για φέτος από σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου- και ισχύει για την επόμενη ημέρα από την έκδοσή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα