Παγώνη: “Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ αν χρειαστεί”

Παγώνη: “Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ αν χρειαστεί”

Τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα κατέδειξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. "Έπρεπε ήδη να φοράμε μάσκα παντού", είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο “πακέτο” αυστηρών μέτρων που θα πρέπει να επιβληθούν “οπωσδήποτε”, όπως η ίδια είπε, αν συνεχιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα και δη στην Αττική κατέδειξε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας–Πειραιά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για τοπικά lockdown στην Αττική που θα γίνουν “οπωσδήποτε αν προχωρήσουν οι αριθμοί”, ενώ ανέφερε και την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8 μ.μ. αν χρειαστεί.

Η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην καθολογική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό το μέτρο θα έπρεπε ήδη να έχει επιβληθεί. “Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας”, είπε ενώ σημείωσε πως έχουν γίνει και λάθη από την αρχή σχετικά με τις μάσκες αναφορικά με το “βάλε-βγάλε”.

Γυναίκα με μάσκα στην οδό Πανεπιστημίου. Eurokinissi

Παράλληλα, η πρόεδρος τόνισε πως οι πλατείες είναι γεμάτες κατά τις βραδινές ώρες από ανθρώπους που “δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις και υπάρχει συνωστισμός. Υπάρχει πρόβλημα”.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως η Αττική έχει μεγάλο πρόβλημα, λέγοντας πως “οι 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες”.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη διασπορά στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας πως “αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων”, ενώ υπογράμμισε πως άνθρωποι υψηλού κινδύνου “αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμενοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν”. Τέλος, η κα Παγώνη είπε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως “πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορονοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει. Γι αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες”.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα