Παγώνη: Πιο επιθετική από την Όμικρον η νέα μετάλλαξη

Παγώνη: Πιο επιθετική από την Όμικρον η νέα μετάλλαξη
Κόσμος περπατά στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Πιο επιθετική από την Όμικρον χαρακτηρίζει τη νέα μετάλλαξη η Ματίνα Παγώνη. "Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα" σημειώνει.

Για τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία μίλησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Όπως σημειώνει, μιλώντας στο MEGA, «Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και τη Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα τη δούμε, θα τη μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα» ανέφερε.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε» ανέφερε.

Σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα όσων νοσούν από κορονοϊό δήλωσε αντίθετη καθώς όπως είπε κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την 6η μέρα να δουλέψει.

Στη συνέχεια η κ Παγώνη αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους. Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Ομικρον και στη νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε.

«Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Ομικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό», τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα