Παλιοσπύρου στην κατηγορούμενη: “Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;”

Παλιοσπύρου στην κατηγορούμενη: “Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;”
Ιωάννα Παλιοσπύρου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της πολιτική αγωγής να καταθέσουν τα δύο νέα πρόσωπα για την επίθεση με το βιτριόλι. Ακολούθησε ένταση με την κατηγορούμενη να μεταφέρεται σε άλλο χώρο

Να μην κλητευθούν για να καταθέσουν τα δύο νέα πρόσωπα για την επίθεση με το βιτριόλι, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός λίγο πριν την έναρξη της απολογίας της Έφης Κακαράντζουλα, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της πολιτική αγωγής, υποστηρίζοντας ότι αν τα δύο πρόσωπα, που φέρονται ως συνεργοί της κατηγορούμενης, έρθουν στο δικαστήριο, ενδεχομένως θα υπάρξει απόλυτη ακυρότητα σε μια μελλοντική έρευνα.

«Τα πραγματικά περιστατικά που δικάζονται σήμερα είναι αποδεδειγμένα. Το δικαστήριο ερευνά τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό. Έχουμε ομολογία. Το ζήτημα για το δικαστήριο είναι να κάνει υπαγωγή. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες αυτοί. Δεύτερον αν καλούντο δεν υπήρχε περίπτωση να αυτοενοχοποιηθούν και να καταθέσουν κάτι σε βάρος τους. Θεωρώ ότι με τη λογική και μόνο δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό. Τρίτον, αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και μετά διαβιβαστεί το υλικό στον εισαγγελέα για περαιτέρω ενέργειες, βλέπουμε το φαινόμενο της κατηγοροποίησης του μάρτυρα.

Είναι απόλυτη ακυρότητα για τη νέα σχηματισθείσα δικογραφία. Δικονομικά το ορθό είναι, αν το κρίνει το δικαστήριο, να διαβιβάσει τα στοιχεία το δικαστήριο στον εισαγγελέα ή αν υπάρχει έτερη μαρτυρική κατάθεση ή στο πλαίσιο της απολογίας να διαβιβαστεί και έτσι στον εισαγγελέα».

Όταν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, αναμένεται να ξεκινήσει η απολογία.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του ζητήματος.

Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;».

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

Ο υπερασπιστής Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε σχετικά με την απολογία: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι κατά την απολογία της θα είναι ελεύθερη χωρίς καμία παρέμβαση και διακοπή από κανένα παράγοντα της δίκης και από το ακροατήριο. Να τηρηθεί η δικονομία, όπως πρέπει να γίνει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα