Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων για Τσαβούσογλου: "Χαιρόμαστε που δεν ήρθε, είμαστε Έλληνες"

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα AP

"Δεν γίναμε ποτέ Τούρκοι. Είμαστε Έλληνες Πομάκοι εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια" διεμήνυσε εκ νέου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων κ. Αχμέτ Ιμάμ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν επισκέφτηκε τους Πομάκους της Θράκης.

Βολές τόσο κατά της Τουρκίας και του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και της ελληνικής κυβέρνησης που με την πολιτική της πολλές φορές είναι σαν να προσπαθεί να αλλοιώσει πολιτισμικά τους Πομάκους της Θράκης. εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων κ. Αχμέτ Ιμάμ.

Αρχικά ο κος Αχμέτ Ιμάμ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 98, 9, εξέφρασε την ικανοποίηση του, που ο κ. Τσαβούσογλου δεν επισκέφθηκε την περιοχή τους. Γιατί όπως επισήμανε: «Εμείς δεν είμαστε Τούρκοι είμαστε 45 με 50 χιλιάδες Πομάκοι που ζούμε στην eλληνική Θράκη.

«Δεν γίναμε ποτέ Τούρκοι. Είμαστε Έλληνες Πομάκοι εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια. Καταγόμαστε από τους Αρχαίους Θράκες από τη φυλή των Αγριανών»

Σύμφωνα με τον κ. Ιμάμ «οι Παμάκοι έχουν δικοί τους μητρική γλώσσα η οποία διδάσκεται. Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πληρώνει μειονοτικούς δασκάλους να διδάσκουν Τουρκικά παράλληλα»

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές. Στο παρελθόν στείλαμε επιστολή στην κα. Μπακογιάννη η οποία θα ερχόταν στην Θράκη για να ακούσει τα προβλήματα της περιοχής. Συνάντησε άλλες μειονότητες, ενώ εμάς δεν μας δέχθηκε. Απευθυνθήκαμε παντού και δεν μας ακούει κανείς. Η ίδια η πατρίδα μας αρνείται» ανέφερε

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network