Πάνω από 80 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο σε όλη την χώρα

Πάνω από 80 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο σε όλη την χώρα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Υπό μερικό έλεγχο και οριοθετημένες όλες οι φωτιές που ξέσπασαν ανά την επικράτεια μέσα στο τελευταίο 24ωρο-Στην Αμφίκλεια, σε φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, για προληπτικούς λόγους ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την οργανωμένη απομάκρυνση 250 παιδιών από δύο κατασκηνώσεις της περιοχής

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 82 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ αρκετές από αυτές προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες φωτιές έχει ως εξής:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση χθες το μεσημέρι στην περιοχή Δίβρη Φθιώτιδας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση χθες το μεσημέρι στην περιοχή πλησίον της Ι.Μ. Αγίας Άννης Φθιώτιδας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση χθες το απόγευμα στη Φυλή Αττικής, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση χθες το απόγευμα στα Κορογονιάνικα Ανατολικής Μάνης, είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο Πευκί Ευβοίας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση χθες αργά το απόγευμα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου από την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις δύο τα ξημερώματα, στην περιοχή Αμφίκλεια – Ελάτεια Φθιώτιδας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Για προληπτικούς λόγους ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την οργανωμένη απομάκρυνση 250 παιδιών από δύο κατασκηνώσεις της περιοχής και τη μεταφορά τους στο χωριό της Αμφίκλειας.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για Αττική, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Νότια Πελοπόννησο και Επτάνησα.

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα