Παπαθανάσης: Πιθανή παράταση απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι τέλη Αυγούστου

Πανηγύρι στη Λαγκάδα της Ικαρίας. Φωτό αρχείου.
Πανηγύρι στη Λαγκάδα της Ικαρίας. Φωτό αρχείου. EUROKINISSI

Πως θα παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης των πανηγυριών έως και το τέλος Αυγούστου, εκτίμησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παράλληλα ανέφερε ότι παρατείνεται η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες.

Πιθανή θεωρεί μία παράταση του μέτρου απαγόρευσης των πανηγυριών έως το τέλος Αυγούστου με στόχο την αποτροπή ενός δεύτερο κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του.

Ερωτηθείς σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, εάν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης της απαγόρευσης των πανηγυριών, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως εκτίμησή του είναι ότι θα υπάρξει σχετική παράταση ως το τέλος του Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, 13 Ιουνίου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε υπό τον Βασίλη Κικίλια, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων, στην κυβέρνηση και την ματαίωση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου, προκειμένου να αποτραπεί μια ραγδαία μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού.

Είχαν προηγηθεί φαινόμενα συνωστισμού σε πανηγύρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες.

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B' 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β' 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network