Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας από πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας από πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας Eurokinissi

Ο  Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδέχτηκε την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε το πρωί του Σαββάτου την παραίτησή του. Ο  υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υπουργός Υγείας είχε αποφύγει να τοποθετηθεί για τα σενάρια περί παραίτησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κληθείς να απαντήσει στη Βουλή στο σχετικό ερώτημα της Δώρας Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πλεύρης περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει στα χέρια του επιστολή παραίτησης.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), τον Νοέμβριο του 2019. Ήταν προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020, ενέσκηψε η πανδημία της COVID-19, με το πρώτο κρούσμα να είναι γεγονός και στην Ελλάδα και να καταγράφεται στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα ποιος θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Οργανισμού, καθώς η πανδημία συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα